EXCLUSIV/ Mesajul lui Mihai Leu pentru fostul său coleg de facultate Cosmin Contra: ”Să-i bată pe toți!”

România va debuta, astăzi, în Liga Națiunilor, urmând să întâlnească la Ploiești naționala Muntenegrului. Un meci de la care fanii naționalei tricolore au mari așteptări. Printre suporterii primei reprezentative se numără și Mihai Leu (49 de ani), fostul campion mondial de box având și o legătură specială cu actualul selecționer al României, Cosmin Contra: cei doi au fost colegi la Facultatea de Educație Fizică și Sport!


România – Muntenegru, în Liga Națiunilor la fotbal (vineri, ora 21:45)


„Cu Cosmin mă știu demult, de pe băncile facultății. Am fost colegi!”, a dezvăluit, pentru Libertatea, Mihai Leu. Acesta a continuat: „Cosmin era un băiat tare de treabă, ne înțelegeam excelent. Din păcate, ne vedeam cam rar pe la cursuri”.

Motivul acestor absențe de la ore ale celor doi sportivi de performanță îl reprezentau cantonamentele, meciurile și turneele la care participau. „Nu puteam veni la cursuri tot timpul pentru că eram ba în cantonament, ba la meci, ba la un turneu. Cu greu se întâmpla să putem veni amândoi în același timp la ore”, ne-a spus primul campion mondial de box din istoria României.

Leu a avut și un mesaj pentru colegul său de facultate, care va debuta, joi, cu România, în Liga Națiunilor: „Îi țin pumnii strânși lui Cosmin. Să-i bată pe toți! Pe teren, cum știe el, nu în ring, cum eram eu învățat s-o fac!”.

În ceea ce privește facultatea, cei doi au terminat-o mai greu. „Eu și cu Cosmin cam driblam orele. Așa că am început facultatea în perioada în care treceam la boxul profesionist și am terminat-o după ce am ajuns campion mondial! Asta a fost, am absolvit facultatea mai greu”, ne-a declarat, râzând, Mihai Leu.

Acesta a cucerit în 1997 centura mondială WBA la box, categoria semi-mijlocie. Mihai Leu a fost nevoit să se retragă din ring, ca urmare a unei accidentări la braţ, fără să fie învins!

Mihai Leu este un suporter al echipei naționale de fotbal a României, motiv pentru care le-a dat câteva sfaturi băieților pregătiți de Cosmin Contra, înaintea partidelor cu Muntenegru (astăzi, la Ploiești) și cu Serbia (luni, la Belgrad), din Liga Națiunilor. „Cum se spune, băieții noștri trebuie să moară pe teren. Să joace numai la victorie, indiferent de adversar. Trebuie să aibă un moral de învingători, să lupte pentru fiecare minge. Apoi, la final de partidă, să iasă de pe teren cu conștiința că au făcut totul pentru a obține cele trei puncte”, a spus, pentru Libertatea, Mihai Leu.

Primul în Cupa Gorjului

Fost campion național de raliu în 2003, Mihai Leu a revenit anul acesta în lumea pilotajului, după zece ani de absență. Week-end-ul trecut, Leu s-a impus la categoria GT (mașini cu tracțiuni spate) la Cupa Gorjului, a șasea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Astfel, înaintea ultimelor două etape (Câmpulung, 22 septembrie și Poiana Brașov, 13 noiembrie), Mihai Leu este pe locul 5 în clasamentul general și ocupă poziția secundă la categoria GT, la 17 puncte în urma liderului Costi Stratnic. „Mă simt excelent, pilotajul mi-a lipsit. În 2019, eu și echipa mea ne vom clasa mai sus!”, a declarat fostul mare pugilist după cursa de pe Transalpina.


INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Începe școala la Zoo! Conducerea Grădinii Zoologice din Băneasa le-a cumpărat tigrilor caiete de trei ori mai scumpe decât prețul pieței!

Mai multe articole