Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Mircea Rednic a fost acuzat de blaturi! Fosta lui echipă, în mijlocul unui imens scandal

Mircea Rednic a fost acuzat de blaturi! Fosta lui echipă, în mijlocul unui imens scandal

Mircea Rednic a fost acuzat de blaturi! Fosta lui echipă, în mijlocul unui imens scandal. Antrenorul român Mircea Rednic a fost acuzat de jocuri necurate de Roland Duchatelet, fost patron al echipelor Standard Liege și St-Truiden.

Acesta s-a retras din fotbal, scârbit de jocurile de culise. Într-un interviu acordat publicației „Knack”, Duchatelet o acuză pe Mouscron că a cumpărat mai multe meciuri ca să se menţină în primul eşalon. În sezonul 2016-2017, Mouscron s-a salvat in extremis avându-l antrenor pe românul Mircea Rednic, care fusese numit în plin campionat tocmai pentru a evita retrogradarea.

Rednic a pregătit şi în cea mai mare parte din stagiunea trecută această formaţie, avându-l printre elevi pe Dorin Rotariu.

Mircea Rednic a fost acuzat de blaturi! „Ancheta n-a fost aprofundată”

În interviul pentru Knack, Duchatelet şi-a exprimat aversiunea faţă de corupţia din lumea fotbalului, evocând meciurile trucate. Întrebat care este situaţia din Belgia, el a menţionat meciurile ce ar fi fost trucate de Mouscron.

„Ajunge să ne gândim la ultimele meciuri ale lui Mouscron din sezoanele precedente. Ancheta după plângerea clubului Mechelen a fost clasată, dar nu cred că procurorul a realizat o anchetă aprofundată”, a afirmat Duchatelet.

Acesta a lucrat un timp la Standard cu Mircea Rednic.

Omul de afaceri vrea să vândă cluburile pe care le mai deţine, printre care Charlton Athletic (liga a treia engleză). „Fotbalul nu-mi convine, este prea iraţional. Dacă vrei să pierzi bani, cumpără un club de fotbal”, a spus el.


CITEȘTE ȘI:

Războiul Palatelor. Care au fost momentele de conflict dintre președinte și premier și cine a câștigat

Bătălia din PSD. Gabriela Firea și lista ‘nefăcutelor PMB – cât de necesar era Guvernul?