De Mihai Toma,

A rămas fără mamă acum patru ani

Sportiva, portar de hochei, prezentă cu naționala U18 a României și cu cea de seniori la Campionate Mondiale, se afla în grija bunicii și a unei mătuși la momentul dispariției, mama sa fiind decedată acum patru ani.

Ultima dată când a fost văzută, Bianca Bobu se afla în compania unui amic cu care se presupune că a plecat în Germania, afirmă rudele. Mulți dintre apropiați au spus că amicul e iubitul ei, alții se tem pentru ce e mai rău: tânăra e victima traficul de persoane!

Cristian Munteanu a descoperit-o la Șivița

Cel care a anunțat dispariția e antrenorul Cristian Munteanu, omul care a descoperit-o pe Bianca în Șivița, comuna natală.

”Eu am pus acel anunț pe Facebook, pe 6 octombrie, cum că nu mai dă nici un semn din august. O abordasem pe un site de socializare, s-o rog să-mi dea un echipament de portar. Eu am plecat de la Galați la Brașov și doream să o inițiez pe fiica mea în tainele meseriei de portar, Aveam nevoie de echipament. Nu mi-a răspuns de nici un fel”, spune Munteanu.

”Am sfătuit-o să meargă la Poliție”

”M-a sunat, pe 7 octombrie, practic, să mă certe că am pus acel anunț cu dispariția ei. Telefonul era dat de pe o cartelă cu număr ascuns, nu am putut suna înapoi. Pe scurt, mi-a cerut să șterg postarea și a mai afirmat că nu o mai interesează nici sportul, nici familia, vrea doar să fie lăsată în pace și să-și clădească o viață nouă. A afirmat că e în Galați, iar am sfătuit-o să se prezinte la Poliție, ca să lămurească lucrurile”

Cristian Munteanu, fost antrenor al hocheistei

De atunci au trecut aproape 72 de ore.

Munteanu precizează că i s-a părut că ceea ce spune fata îi e dictat de altă persoană, ”însă ea a sărit repede, că se aude televizorul”. Tehnicianul a mai fost acuzat de fosta lui sportivă că a sugerat că poate fi victima traficului de persoane.

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”
Recomandări

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”

 

”Pretindeam puțin respect de la ea. fost sunat deja de șeful Poliției din Galați, așteptau și sesizarea de la familie pentru a deschide dosarul. Și DIICOT a intrat pe fir, dar mai multe nu vă pot spune. Sper doar să fie bine”.

Cristian Munteanu

Un mesaj, apoi iar nimic

Când autoritățile s-au mobilizat și au început căutările, pe contul personal de facebook al Biancăi a apărut un mesaj: ”Pentru cei din familia mea: sunt bine! Nu s-a întâmplat nimic cu mine, vă rog nu vă faceți griji pentru mine. Nu vreau să mai am Facebook. Și pe ceilalți din afara familiei vă rog să nu vă mai băgați e alegerea mea și atât!”. La scurt timp, contul de Facebook a fost dezactivat.

”Un portar fără frică”

Pentru George Pogăcean, antrenor la CSȘ Triumf și la naționala feminină de juniori, cazul e inexplicabil: ”Iubea hocheiul prea mult, ca să pice într-o despresie sau să dispară așa. Își rupe oasele pe gheață de la șapte ani, era o curajoasă între buturi, fără frică!”.

Ministerul Sănătății ne apără de coronavirus până la 15:30, că „după ora 16:00 în fiecare zi” secretarul de stat Moldovan pleacă la spitalul privat!
Recomandări

Ministerul Sănătății ne apără de coronavirus până la 15:30, că „după ora 16:00 în fiecare zi” secretarul de stat Moldovan pleacă la spitalul privat!

 

Bianca juca la naţionala de senioare a României, naţionala de fete U18, la echipa de senioare Triumf Bucureşti şi la echipa de băieţi Gladiators Galați

Tehnicianul spune că Bianca, orfană de mamă de patru ani, avea o relație bună cu tatăl ei, care a făcut toate eforturile pentru a o susține. Munteanu afirmă că, în ultima perioadă, înainte de august, el știe că relațiile cu apropiații se răciseră.

”Din ce îmi amintesc, avea o mătușă în Spania, așa că, dacă era să plece, se duce acolo. Nu știu nimic despre varianta Germania”, completează Pogăcean.


Bianca a absolvit clasa a XII-a în vara lui 2019, jucând și la Gladiators Galați, unde a marcat o premieră absolută: prima fată care a apărat poarta unei echipe masculine într-o competiţie oficială din România

Cum a ajuns Bianca Bobu la hochei pe gheață

„Am discutat cu directoarea şcolii din Șivița şi, la fiecare oră de educaţie fizică, făceam prezentare câte unei clase. Am venit cu un laptop şi doi copii, un băiat şi o fată, îmbrăcaţi în echipamentul de hochei, mai puţin patinele. Le-am explicat elevilor ce înseamnă hocheiul pe gheaţă, ba chiar am făcut şi un mic concurs cu ei, ce avea drept premiu câte un echipament. Pentru noi, ca antrenori, cel mai important lucru la copii era să aibă calităţile fizice de bază: viteză şi îndemânare. Patinatul se poate învăţa cu uşurinţă, mai ales dacă se începe la vârste fragede, iar când copii sunt agili sunt buni pentru hochei”, a povestit tehnicianul Cristian Munteanu pentru Viața Liberă, ziar din Galați.

A doua zi după primele prezentări, a revenit la Şiviţa şi avea deja 20 de copii interesaţi, băieţi şi fete. ”Din ei au rămas în permanenţă zece, printre care şi Bianca. Ceilalţi zece se schimbau tot timpul, fiind mai mult curioşi să vadă cum arată un patinoar, care sunt echipamentele complete sau cum este pe gheaţă. Microbuzul ni s-a stricat după numai cinci zile, apoi am început să îi aduc cu maşina mea”, a mai spus Munteanu in presa locală.

Dezvăluire cutremurătoare a lui Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile. Cauza decesului
GSP.RO

Dezvăluire cutremurătoare a lui Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile. Cauza decesului

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută