Mergi direct la conținut »
Noul antrenor al Simonei Halep: s-a încălzit pentru meciul cu Serena cu tehnicianul belgian Thierry Van Cleemput Galerie foto
3imagini
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Noul antrenor al Simonei Halep: s-a încălzit pentru meciul cu Serena cu tehnicianul belgian Thierry Van Cleemput

Noul antrenor al Simonei Halep: s-a încălzit pentru meciul cu Serena cu tehnicianul belgian Thierry Van Cleemput

Noul antrenor al Simonei Halep (27 de ani, 1 WTA) ar putea fi belgianul Thierry Van Cleemput, tehnician care și-a încheiat oficial ieri colaborarea cu David Goffin.

Thierry Van Cleemput a fost surprins alături de Simona Halep la încălzirea dinaintea partidei pe care liderul mondial urmează să o dispute împotriva Serenei Williams, informează gsp.ro.

Halep a recunoscut săptămâna trecută că este în tratative avansate pentru numirea unui antrenor. Românca a afirmat că Darren Cahill a fost persoana de legătură dintre ei. 

Thierry Van Cleemput, 50 de ani, a colaborat cu David Goffin de la începutul lui 2014. L-a dus pe David pe locul 7 WTA. Cu antrenorul din Bincge, Goffin a câștigat patru turnee și, în 2017, a disputat finala Turneului Campionilor, pierdută în fața bulgarului Grigor Dimitrov.

De-a lungul carierei, Van Cleemput i-a mai pregătit pe Olivier Rochus (1993-1997), Steve Darcis (2011-2012) și a fost asistent în echipa de Cupa Davis a Belgiei (2002-2005). În prezent, Thierry Van Cleemput este încă sub contract cu Asociația Francofonă de Tenis.

Ieri, după eliminarea lui David Goffin, Sudpresse scoate la iveală negocierile dintre Halep și Van Cleemput. Jurnaliștii aminteau că antrenorul a refuzat-o pe româncă inițial, înaintea turneului, dar s-a răzgândit între timp.

Van Cleemput e căsătorit, are doi copii și deține o afacere cu vinuri în țara sa natală. Este licențiat la 

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro

Halep e la al treilea antrenor străin, după alt belgian, Wim Fissette, și australianul Darren Cahill.

Ce antrenori a avut Simona Halep:

  • Ioan Stan, Nicuşor Ene, Daniel Dragu, Liviu Panait, Radu Popescu (junioare).
  • A început anul 2013 alături de Firicel Tomai, pe care l-a schimbat cu Andrei Mlendea.
  • La jumătatea respectivului sezon, Simona a început o colaborare care a durat până la finalul lui 2013, cu Adrian Marcu.
  • Belgianul Wim Fissette, angajat în februarie 2014, a dus-o pe Halep în finala de la Roland Garros, în semifinala de la Wimbledon, dar şi în ultimul act al Turneului Campioanelor de la Singapore. De belgian, s-a despărțit printr-un sms.
  • La sfârşitul anului 2014, pe care l-a terminat pe locul 3 WTA, cel mai bun al unei românce din istorie, Simona a anunţat că se desparte de Wim şi porneşte la drum alături de Victor Ioniţă şi Thomas Hogstedt.
  • În februarie 2015 a mai rămas un singur antrenor în staff-ul româncei, Victor Ioniţă.
  • În 2017, Simona a colaborat cu Daniel Dobre (2017) și Andrei Pavel (2017)
  • Halep şi Cahill au colaborat din 2015 până în 2018, însă parteneriatul full-time a fost semnat la începutul anului 2016. Pentru 1.000.000 de euro pe an, plus procente din câștigurile româncei, australianul a dus-o pe primul loc WTA și spre primul titlu de Mare Șlem.
  • La Australian Open 2019, Simona îl are în staff-ul ei pe antrenorul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu.

Citește și: Copilul înfiat de Viorica Dăncilă. Destinul celor 8 copii din familia Malancu, dintre care cel mic a fost adoptat de prim-ministrul României!

Close
Închide
  Close