Foto: Vlad Chirea

Benfica de România este o echipă de fotbal formată în urmă cu o jumătate de an la București. Joacă acum în liga a cincea, însă antrenorul Igor, jucătorii Andre Filipe, Hector, Tiago și colegii lor se antrenează continuu pentru a urca în ierarhia național. Imediat după munca la birou și în weekend-uri, aceștia se întâlnesc pe teren și se antrenează după metodele lui Mourinho. Portughezilor li s-au adăugat și fotbaliști de alte naționalități: doi spanioli, un grec, un brazilian, un polonez și un olandez joacă în prezent la Benfica București!

Ideea de a forma echipa a pornit de la un campionat de fotbal desfășurat în cadrul companiei unde antrenorul Benficăi lucra. La început a fost dificil pentru că au avut doar 13-14 jucători, în loc de un lot complet, de 23 de jucători. Însă lucrurile s-au schimbat în timp, iar acum echipa se numără printre primele cinci din ligă din punctul de vedere al performanței atacanților. Și-au făcut și plan pe cinci ani: sezonul următor vor să avanseze în liga a patra, iar în timp vor să ajungă în liga a treia.

Pentru moment, Benfica a terminat pe 10 în L5, reușind 58 de goluri în 22 de etape.

Vor să vadă Portugalia în finala Cupei Mondiale

Jucătorii din Benfica de România își doresc să vadă Portugalia în finala Cupei Mondiale. Chiar dacă nu se pot spune că naționala Portugaliei este printre favorite, ei cred că are șanse să fie printre cei mai buni. ”Cum maționala Portugaliei este campioană europeană, eu sunt convins că jucătorii noștri vor fi mai responsabili și, cu siguranță, Cristiano Ronaldo și ceilalți vor încerca să facă o figură frumoasă la Mondialele din Rusia. Noi suntem cu sufletul alături de ei”, spune Andre Filipe Marinho, unul dintre jucătorii echipei Benficăi de România.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Portughezii de la Benfica sprijină cauza Fundației Ringier

În sezonul următor, jucătorii echipei Benficăi de România vor disputa un meci caritabil pentru echipa de fotbal Pescărușul din Sarichioi, județul Tulcea (învinsă anul trecut de Farul, în barajul pentru promovarea în Liga 3), din care fac parte copii din medii defavorizate. Portughezii au fost impresionați de povestea lor și au decis să-i ajute pe cei mici pentru a-și urma visul. Prin sprijinul financiar pe care îl vor oferi copiilor din Tulcea, portughezii speră să fie un exemplu pentru alți jucători, care să ajute la rândul lor micuți ce visează să ajungă mari fotbaliști.

Jucătorii de la echipa Benfica de România sunt inspirați de marea Benfica, din Lisabona. Clubul lusitan, care are ca simbol un ”vultur”. s-a format în urma fuziunii în 1908 între Sport Lisboa, înființată în 1904, și Grupo Sport Benfica. Alături de Sporting și FC Porto, Benfica este cea mai de succes echipă de fotbal din Portugalia: 36 de titluri (ultimul în 2017), 28 de Cupe (ultima în 2014), 4 Supercupe (ultima în 2006), toate în Portugalia, și Cupa Campionilor Europeni (1961, 1962).

Citiți și EXCLUSIV | Povestea lui Gheorghe Greaca, fotbalistul poreclit ”Lăutarul”, care încă joacă la 60 de ani. Istorii de la Steaua, CS Târgoviște și Petrolul, cu Valentin Stănescu, Dobrin și strungul de aur!

Urmărește-ne pe Google News