MENIU CAUTĂ
29 Noi. 2018 16:39

România a plecat la Euro 2018 de handbal feminin. Fetele visează la o medalie

Distribuie

Campionatul European de handbal feminin debutează, joi, în Franța. Joi dimineață, delegația tricoloră a plecat spre Brest, locul în care fetele noastre vor juca pe 1 decembrie, de ziua națională, primul meci din grupă, cu Cehia.

Fetele pregătite de tehnicianul spaniol Martin Ambros au plecat, ieri, în Franța, cu gândul la o medalie europeană, după cea de bronz din 2010. ”Am spus întotdeauna că cel mai greu adversar noi suntem. Dacă noi jucăm ceea ce știm și la valoarea adevărată, nu mi-e frică de absolut nimeni. Nici de Norvegia”, a declarat Mădălina Zamfirescu.

La rândul ei, Cristina Neagu, liderul actualei generații, a precizat: ”Îmi doresc să ajung cât mai departe cu echipa națională în turneu. Sper că unitatea de grup va fi punctul forte al echipei. Vrem să oferim bucuria unei țări întregi și să câștigăm cu Cehia”.

”Ne dorim foarte mult să câştigăm, să ajungem sus şi să îndeplinim multe dorinţe. Asta pentru că în fiecare an vorbim despre medalii”, a declarat și Melinda Geiger. În grupă, România va juca la Brest cu Cehia (1 decembrie), cu Germania (3 decembrie) și cu Norvegia (5 decembrie).

Primele trei echipe din grupă se califică în Grupa a II-a principal, cu meciuri la Nancy, între 7 și 12 decembrie. Semifibnalele (14 decembrie), finala mică și cea mare (16 decembrie) se vor disputa la Paris.

Obiectivul lui Dedu

Cu toate că naționala României merge în Franța visând la o medalie europeană, președintele FRH, Alexandru Dedu, anunță că obiectivul echipei este clasarea pe locurile 1-6. „Va fi enorm de greu la Campionatul European. Încă suntem în căutari. Ne dorim să formăm o echipă cât mai competitivă în vederea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Ne ducem la Campionatul European să ne batem. Să dea Dumnezeu să iasă bine. Obiectivul nostru este clasarea în locurile 1-6. Acesta este obiectivul la toate turneele finale la care mergem”, a precizat Dedu.


Drapele de Centenar de 125.300 de lei. Primăria Sectorului 1 împarte asociațiilor de proprietari 1.400 de steaguri

Citește mai multe despre Euro 2016, Franța, handbal feminin și Romania pe Libertatea.

Comentarii