Mergi direct la conținut »
România ar putea juca un amical cu Spania, campioana mondială și europeană en titre, în martie 2016, la București. ^Tricolorii au renunțat la 500.000 de euro din prima de calificare la Euro, pentru a fi investiți în sectorul juvenil!
Sport Libertatea > Sport > România ar putea juca un amical cu Spania, campioana mondială și europeană en titre, în martie 2016, la București. ^Tricolorii au renunțat la 500.000 de euro din prima de calificare la Euro, pentru a fi investiți în sectorul juvenil!

România ar putea juca un amical cu Spania, campioana mondială și europeană en titre, în martie 2016, la București. ^Tricolorii au renunțat la 500.000 de euro din prima de calificare la Euro, pentru a fi investiți în sectorul juvenil!

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat miercuri seară, la sport.ro, că echipa națonală ar putea disputa un nou meci amical de gală pe Arena Națională. Oficialii FRF se afla în negocieri avansate pentru aducerea reprezentativei Spaniei, campioana mondială și europeană en-titre, la București.

Singura problema în perfectarea jocului este reprezentată de onorariul solicitat de iberici, 1.000.000 de euro, pentru a veni cu toate vedetele în Romania. Dacă discuțiile se vor concretiza, Spania ar putea ajunge în București în prima parte a anului viitor, probabil în martie. ”În afară de testul cu ibericii, mai dorim un adversar pentru un joc de pregătire”, a spus Burleanu.

Romania va disputa un meci amical cu Italia, în această toamnă, pe 17 noiembrie, la Bologna, detaliile fiind deja stabilite.

Burleanu a recunoscut că a tremurat pentru calificarea la Euro, mai ales la 0-1 cu Finlanda, și că ratarea Euro 2016 ar fi fost un dezastru pentru FRF. Așa, cel puțin 10.000.000 de euro intră în conturi de la UEFA.

Starostele FRF a întărit că el vrea ca selecționerul Anghel Iordănescu să rămână la națională: ”Face un cuplu (!) foarte bun cu secunzii Moldovan, Isăilă și Badea!”.

Burleanu a amintit că tricolorii, care, în paranteză fie spus, nu și-au îndeplinit obiectivul (calificarea la Euro 2016 de pe prima poziție în grupă), au decis să renunțe la 500.000 de euro, din 3.000.000 cât le-ar fi revenit, urmând ca banii să fie investiți în sectorul de copii și juniori. În aceste condiții, cele mai mari prime ale jucătorilor (pentru Chiricheș și Grigore – integraliști) ar urma să fie în jur de 180.000 de euro.

Close
Închide
  Close