MENIU CAUTĂ
15 Mai. 2018 19:42

România, exclusă de la Campionatul Mondial de rugby. Primul turneu final fără ”stejari”. Reacția FR Rugby

Distribuie

România, exclusă de la Campionatul Mondial de rugby. Primul turneu final fără ”stejari”.

ACTUALIZARE 15 mai, ora 19.40. FR Rugby a reacționat în această seară, printr-un comunicat: 'Federatia Romana de Rugby va contesta decizia de depunctare a echipei nationale de rugby a Romaniei emisa de Comisia de Soluționare a Disputelor, care afecteaza clasamentul turneului de calificare pentru Cupa Mondială din Japonia.

World Rugby a dat publicitatii astazi deciziile Comisiei de Soluționare a Disputelor desemnate de forul mondial sa evalueze problemele aparute legate de calificarea la Cupa Mondiala de Rugby 2019. Astfel, in ceea ce priveste problemele de eligibilitate, Romania (un jucator), Spania (doi jucatori) si Belgia (cinci jucatori) au fost considerate vinovate intrucat au folosit jucatori neeligibili si penalizate cu retragerea a cate cinci puncte pentru fiecare meci in care au fost folositi jucatorii, la care se adauga sanctiuni financiare, suspendate pe o perioada de 5 ani. S-a hotarat de asemenea ca rezultatul meciului dintre Belgia si Spania sa ramana neschimbat.

Federatia Romana de Rugby nu este de acord cu decizia Comisiei de Soluționare a Disputelor, ce stipuleaza aplicarea unor depunctari identice pentru toate tarile care au folosit sportivi neeligibili, indiferent de demersurile facute sau de absenta lor.

AICI, reacția pe larg.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

World Rugby a anunțat în această seară excluderea României de la Campionatul Mondial din 2019. 'Stejarii' vor rata astfel pentru prima dată un turneu final, după ce l-au folosit în preliminarii pe Sione Faka’osilea, care nu avea drept de joc pentru România. Spania și Belgia au fost și ele excluse!

Informația apărută în urmă cu o săptămână în Georgia s-a confirmat: România nu va juca la Mondialul din Japonia! Spania și Belgia au fost și ele excluse, astfel că Rusia se va califica la turneul final, urmând ca Germania să evolueze la baraj.

Totul a pornit de la scandalul iscat în ultima etapă a Rugby Europe Championship, când România avea nevoie de un pas greșit al Spaniei în Belgia pentru a obține calificarea directă la Mondial. Belgia s-a impus cu 18-10, după un meci controversat care a fost arbitrat de un român: Vlad Iordăchescu! Rezultatul a fost menținut de comisii, care au considerat că deciziile arbitrului nu au influențat decisiv rezultatul partidei și 'aparențele unui arbitraj părtinitor nu sunt suficiente pentru a întoarce un rezultat'.

Până să analizeze evenimentele petrecute la Belgia – Spania, World Rugby a primit plângeri împotriva a cinci formații din Rugby Europe Championship: Belgia, Spania, România, Rusia și Germania! Singura care nu a fost acuzată a fost Georgia, câștigătoarea competiției. Toate cele cinci formații ar fi folosit mai mulți jucători care nu erau eligibili. 

Citește și:

Când se decide dacă România participă la CM de rugby 2019: 'Să avem răbdare, joi am fost chemaţi la audieri'

România, exclusă de la Campionatul Mondial de Rugby?! Spania și Belgia vor fi, de asemenea, pedepsite!

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii