De Theodor Jumătate,

Giorgio Marchetti, directorul de competiții al forului continental, a fost întrebat într-o conferință de presă și de ce UEFA nu a invitat nici o legendă din fotbalul nostru printre starurile care au realizat tragerea la sorți: olandezul Gullit, italianul Totti, spaniolul Casillas, francezul Desailly, neamțul Lahm, grecul Zagorakis, portughezii Ricardo Carvalho și João Mário, danezul Sivebæk, cehul Poborsky și rusul Arșavin.

UEFA explică de ce n-a fost niciun român printre cei 11 ”oaspeți speciali”:

”Știm că România are nume mari, faimoase în fotbalul european, dar am ales la această tragere numai reprezentanți ai campioanelor.

Giorgio Marchetti:

Nu toți sunt campioni, iar Cehia și Rusia nu au cucerit Euro. Au fost URSS (1960) și Cehoslovacia (1976). Și au fost doi lusitani pentru a aduce trofeul. Putea fi unul singur. Și un român, pentru că Bucureștiul a găzduit ceremonia de sâmbătă. Gică Hagi, cel mai mare fotbalist român.

Foto: Vlad Chirea

”La mijloc ar fi școala de fotbal a lui Hagi”

Totuși, mulți s-au întrebat de ce Gică Hagi nici măcar nu a apărut la spectacolul de la Romexpo. Cotidianul turc Fanatik are o explicație. Prezentând-o azi pe site ca pe o bombă. Primul subiect.

”Scandal! Hagi nu a fost invitat la tragere!”, anunță Fanatik.

Federația română l-a refuzat pe Gheorghe Hagi la show-ul pentru Euro 2020. În timp ce alte țări au avut invitați, FRF nu l-a sunat pe Hagi din cauza conflictului cu marea legendă, chiar dacă era gazda ceremoniei”.

Ziarul turc Fanatik:

Jurnalul de la Istanbul adaugă: ”La mijloc ar fi Academia lui Hagi. Faptul că Federația nu ar fi oferit suficient sprijin școlii de fotbal a lui Hagi a declanșat probleme între cele două părți. Întrebarea este dacă Hagi și forul român ar putea ajunge la un compromis”

Citiți aici un editoria pe tema ceremoniei tragerii la sorți a Euro 2020 semnat de Ovidiu Ioanițoaia pentru Gazeta Sporturilor.

Citeşte şi:

Mirel Rădoi, prima reacție după tragerea la sorți a grupelor Euro 2020: ”Prima șansă o are Olanda”

Tragerea la sorți a grupelor Euro 2020. România și-a aflat adversarele, în cazul în care se va califica. Grupa F, ”grupa morții”

Corina Caragea a strălucit la tragerea la sorți a Euro 2020. Antrenorii au pozat pe grupe cu trofeul! Cele mai spectaculoase imagini / FOTO

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente
GSP.RO

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci