Giorgio Marchetti, directorul de competiții al forului continental, a fost întrebat într-o conferință de presă și de ce UEFA nu a invitat nici o legendă din fotbalul nostru printre starurile care au realizat tragerea la sorți: olandezul Gullit, italianul Totti, spaniolul Casillas, francezul Desailly, neamțul Lahm, grecul Zagorakis, portughezii Ricardo Carvalho și João Mário, danezul Sivebæk, cehul Poborsky și rusul Arșavin.

UEFA explică de ce n-a fost niciun român printre cei 11 ”oaspeți speciali”:

”Știm că România are nume mari, faimoase în fotbalul european, dar am ales la această tragere numai reprezentanți ai campioanelor.

Giorgio Marchetti:

Nu toți sunt campioni, iar Cehia și Rusia nu au cucerit Euro. Au fost URSS (1960) și Cehoslovacia (1976). Și au fost doi lusitani pentru a aduce trofeul. Putea fi unul singur. Și un român, pentru că Bucureștiul a găzduit ceremonia de sâmbătă. Gică Hagi, cel mai mare fotbalist român.

”Scandal în România!”. Turcii au aflat de ce n-a fost invitat Gică Hagi la tragerea la sorți
Foto: Vlad Chirea

”La mijloc ar fi școala de fotbal a lui Hagi”

Totuși, mulți s-au întrebat de ce Gică Hagi nici măcar nu a apărut la spectacolul de la Romexpo. Cotidianul turc Fanatik are o explicație. Prezentând-o azi pe site ca pe o bombă. Primul subiect.

”Scandal! Hagi nu a fost invitat la tragere!”, anunță Fanatik.

Federația română l-a refuzat pe Gheorghe Hagi la show-ul pentru Euro 2020. În timp ce alte țări au avut invitați, FRF nu l-a sunat pe Hagi din cauza conflictului cu marea legendă, chiar dacă era gazda ceremoniei”.

Ziarul turc Fanatik:

Jurnalul de la Istanbul adaugă: ”La mijloc ar fi Academia lui Hagi. Faptul că Federația nu ar fi oferit suficient sprijin școlii de fotbal a lui Hagi a declanșat probleme între cele două părți. Întrebarea este dacă Hagi și forul român ar putea ajunge la un compromis”

Ad placeholder

Citiți aici un editoria pe tema ceremoniei tragerii la sorți a Euro 2020 semnat de Ovidiu Ioanițoaia pentru Gazeta Sporturilor.

Citeşte şi:

Mirel Rădoi, prima reacție după tragerea la sorți a grupelor Euro 2020: ”Prima șansă o are Olanda”

Tragerea la sorți a grupelor Euro 2020. România și-a aflat adversarele, în cazul în care se va califica. Grupa F, ”grupa morții”

Corina Caragea a strălucit la tragerea la sorți a Euro 2020. Antrenorii au pozat pe grupe cu trofeul! Cele mai spectaculoase imagini / FOTO

Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
PARTENERI - GSP.RO
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
Poveste de iubire între Sebastian Ghiță și Laura Codruța Kovesi?! Dezvăluirile care au zguduit scena politică
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Poveste de iubire între Sebastian Ghiță și Laura Codruța Kovesi?! Dezvăluirile care au zguduit scena politică
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează
HOROSCOP
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează