Mergi direct la conținut »
Diagnostic crunt pentru Simona Halep. Boala de care suferă liderul mondial
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Diagnostic crunt pentru Simona Halep. Boala de care suferă liderul mondial

Diagnostic crunt pentru Simona Halep. Boala de care suferă liderul mondial

Simona Halep are hernie de disc lombară. Liderul mondial a dat primele detalii după controlul efectuat. Prezența ei la turneul de la Moscova, precum și la Turneul Campioanelor este acum incertă.

De Viorel Tudorache,

„Bună tuturor, am vrut să vă dau o actualizare rapidă. Am făcut un RMN la spate și am aflat că am o hernie de disc. Voi discuta cu doctorii în următoarele zile, dar sper să mă întorc în curând și vă țin la curent. Vă mulțumim pentru tot sprijinul ❤️”, a scris Simona Halep pe twitter.

„Simona trebuia să se opereze de hernie de disc, la vârsta de 17 ani, la Berlin. A amânat-o însă”, a dezvăluit recent pentru Libertatea Firicel Tomai, care a lucrat cu Halep în perioada 2008-2013.

Hernia de disc este o afecțiune neurologică și apare atunci când unul dintre discurile coloanei vertebrale se deplasează. În cazul Simonei, efortul fizic exagerat reprezintă principala cauză care a provocat dislocarea discurilor intervertebrale.

Potrivit medicilor, cel mai des, hernia de disc lombar afectează nervul sciatic, cauzând condiția numită sciatică. De asemenea, hernia de disc lombar poate comprima și nervul femural.

„Eu sper să nu fie în pericol prezenţa la Moscova și la Turneul Campioanelor. Acum sunt mai OK, probabil şi pentru că m-am relaxat. Am fost un pic stresată, am fost îngrijorată că trebuia să joc și nu eram pregătită fizic. Nu pot să fiu într-o formă OK la Turneul Campioanelor dacă nu mă recuperez cu spatele. Prioritatea este să mă recuperez și sper să fiu aptă să joc la următoarele turnee. Darren Cahill mi-a spus că trebuie să am mare grijă de spate. Mi-a părut rău că a trebuit să bată atâta drum și să nu pot să joc. Dar, ăsta e tenisul și trebuie să acceptăm”, a spus Simona, luni seară, la întoarcerea din China.

Turneul de la Moscova are loc între 15 și 20 octombrie, iar Turneul Campioanelor, de la Singapore, se desfășoară între 21 și 28 octombrie.


Citește și: Simona Halep are simptome de sciatică: „După Wuhan, durerea s-a dus şi pe picior”. Între tratament și operație

Close
Închide
  Close