Simona Halep va pierde locul 1 WTA, după ce Petra Kvitova s-a calificat în semifinale la Australian Open

Cehoaica Petra Kvitova a învins-o astăzi pe australianca Ashgley Barty (6-1, 6-4) și s-a calificat în semifinalele Australian Open. În urma acestui rezultat, este sigur că Simona Halep nu va mai ocupa locul 1 WTA la începutul săptămânii viitoare.

În urma acestei victorii, Petra Kvitova a ajuns la 5770 de puncte, în timp ce Simona Halep, eliminată în optimi, luni, de Serena Williams, are doar 5582 de puncte. Cehoaica a fost avantajată de faptul că la ediția de anul trecut a fost eliminată în primul tur, având de apărat numai 10 puncte, în timp ce reprezentanta noastră a jucat finala, având de apărat anul acesta 1300 de puncte.

Simona Halep a devenit lider mondial pe 9 octombrie 2017, păstrând această poziție timp de 64 de săptămâni. De atunci și până acum, constănțeanca a cedat locul 1 o singură dată, pentru o perioadă scurtă (28 ianuarie – 18 februarie 2018), danezei Caroline Wozniacki (după finala pierdută în fața acesteia la Melbourne).

Simona Halep ocupă locul 10 în topul all-time al jucătoarelor de tenis cu cele mai multe săptămâni în fruntea ierarhiei WTA, al cărei lider este Stefi Graff (377 de săptămâni), și locul 17 în clasamentul celor mai multe săptămâni consecutive petrecute ca lider mondial (48), unde prima poziție este împărțită de Graff și de Serena Williams (cu câte 186 de săpătămâni).

În ceea ce o privește pe Petra Kvitova, cehoaica nu este însă sigură de faptul că va fi și luni (când va fi prezentat noul clasament WTA) pe prima poziție. Ea poate fi depășită, în funcție de următoarele rezultate de la AO, de Naomi Osaka, Elina Svitolina și Karolina Pliskova. Pentru un loc în finala de la Australian Open, Petra Kvitova (favorită numărul opt) va lupta cu Danielle Collins (SUA – 35 WTA).

Poate te interesează și Frații Cantona vin în România să facă un film despre Steaua! Libertatea a aflat totul de la Joel, fratele mai mic din „clanul Cantona”

Mai multe articole