Steven Lopez a fost suspendat pe viață pentru pedofilie. Americanul a fost dublu campion olimpic la taekwondo

Steven Lopez a fost suspendat pe viață pentru pedofilie. Americanul a fost dublu campion olimpic la taekwondo

Steven Lopez a fost suspendat pe viață pentru pedofilie. Americanul a fost dublu campion olimpic la taekwondo.

Americanul Steven Lopez, campion olimpic de taekwondo în 2000 şi 2004, în prezent antrenor, a fost suspendat pe viaţă în urma unor acuzaţii de comportament sexual abuziv.

În urma unei proceduri disciplinare de patru luni, Centrul American pentru un Sport Sigur a decis suspendarea din orice competiţie sportivă a lui Steven Lopez, 39 ani, cu cinci titluri mondiale în palmares. Antrenorul poate face apel la această sancţiune.

Steven Lopez, fost campion olimpic la taekwondo, a fost suspendat pe viață: a întreținut relații cu o fată de 14 ani

Lopez a fost acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o adolescentă de 14 ani, pe care a abordat-o de când avea 10 ani, a notat ziarul „Houston Chronicle”. Jean, fratele lui Steven Lopez, este și el citat într-un caz cu caracter sexual.

Patru foste sportive antrenate de Jean Lopez au depus plângere în mai 2018 contra Federaţiei Americane de Taekwondo şi a Comitetului Olimpic American, susţinând că au fost violate în timpul unui stagiu de pregătire şi într-o competiţie cu echipa SUA.

Ele trebuiau să îndeplinească cerinţele sexuale ale fraţilor Lopez, pentru că altfel erau excluse din lotul american de taekwondo, s-au plâns fetele.

Nu este primul caz de pedofilie în sport din SUA. Larry Nassar, fostul medic al lotului de gimnastică al SUA, a fost condamnat la 175 ani de închisoare, după ce a molestat sute de sportivi.


CITEȘTE ȘI: Povestea de groază a fetei care a reușit să scape de furia criminalei de la metrou. Magdalena Șerban a împins-o de trei ori în timp ce trenul intra în stație

Mai multe articole