De Ciprian Iana,

Decizia a fost luată în cadrul Comisiei de Disciplină a FRH, în conformitate art. 50, alineat 1 din Legea 227/2006.

”În data de 25/11/2019 Comisia de audiere a sportivilor și personalului asistent din codul A.N.A.D. a dispus suspendarea provizorie a sportivelor următoare, conf. art. 50, alineat 1 din Legea 227/2006”, se precizează, printre altele, în comunicatul FRH.

În urma audierilor, doar șapte jucătoare de la Corona (Bazaliu, Hosu, Laslo, Buceschi, Bucur, Lopătaru și Nolevska) au recunoscut la audierile de la Agenția Națională Anti Doping că au fost la clinica din Brașov unde ar fi recurs la un tratament interzis de WADA.

Pe lista celor 17 handbaliste care au fost suspendate provizoriu de FRH se află însă și două sportive care n-au mers la acea clinică.

Este vorba despre Alicia Maria Gogîrlă  și de Andreea Chiricuță. Prima este fata Simonei Gogîrlă, care a anunțat că va da în judecată ANAD.

„Am primit acasă o notificare din partea AND. Le-am explicat că fiica mea nu a fost să facă acel tratament. Am cerut confidențialitate, nu poți să bagi sportive vinovate cu sportive nevinovate în aceeași oală. O să demonstrez că fata mea nu a făcut acel tratament, dar o să cer despăgubiri morale”, a declarat Simona Gogîrlă pentru Gazeta Sporturilor.

Conform regulamentului WADA în vigoare, jucătoarele care au făcut terapie cu laser intravenos, cum au procedat handbalistele de la Corona Brașov,  pot fi suspendate până la 4 ani.

În cazul în care handbalistele vor colabora cu cei din comisie, ele ar putea să primească o sancțiune mult mai mică, redusă la jumătate sau chiar mai puțin.

Citeşte şi:

România a învins dramatic Ungaria, cu un gol în ultima secundă, și s-a calificat în grupele principale de la CM de handbal feminin

Cum se ajunge la Cupa Mondială 2022. România, șanse minime de calificare

Gigi Becali renunță la 13 jucători de la FCSB. ”Dacă mă mai gândesc, poate îl scot și pe al 14-lea”

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică
HOROSCOP

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică