Tom Owens s-a antrenat prin Carpați, pentru un top 20 la UTMB

Tom Owens s-a antrenat prin Carpați, pentru un top 20 la UTMB

Tom Owens, loc 5 la CCC din cadrul UTMB 2017, deținătorul recordului de la Retezat SkyRace, a terminat TDS pe locul 20, cursă de 121 km și 7.300 metri diferență pozitivă de nivel din cadrul Ultra Trail du Mont Blanc. Scoțianul s-a pregătit în Munții Carpați.

După ce a participat la Retezat SkyRace, cursă pe care a câștigat-o cu record, Tom a revenit în România, unde s-a antrenat pe mai multe masive din Carpații Meridionali, alături de ultramartoniștii români Radu Milea și de Ștefan Dan. A fost în același timp și un mod inedit de a descoperi țara, atât pentru britanic, dar și pentru cei doi români care l-au însoțit.

”Ne-am relaxat fără presiunea unui target. Mai pe scurt: munți, prieteni, kilometri, alergare”, a explicat Milea. La finalul periplului prin Carpați, Radu Milea și Tom Owens au organizat o tabără de alergare montană, Trail Running Camp, la Cheia, munții Ciucaș.

Care a fost programul

  • Piatra Craiului: Zărnești – Podu Dâmboviței (creasta Pietrei Craiului), 29 km +1.700m
  • Făgăraș: Valea Rea – Moldoveanu – creasta Făgărașului – Negoiu – Piscu Negru, 29 km +2.700m
  • Corcova Trail Race (4 august), traseul Jirov, 15 km +400m
  • Parâng: Petroșani – Parâng – Obârșia Lotrului, 30 km +1.800m
  • Șureanu: Obârșia Lotrului – Vf. lui Pătru – Sarmisegetusa, 49 km + 1.800m
  • Cîndrel: Oașa – Cindrel – Păltiniș, 31 km +1.300m
  • Ultima zi: Păltiniș – Sibiu, 24 km +400m

Chiar dacă a fost principalul favorit de la Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS), cursa de 121 de kilometri și 7.300 de metri diferență de nivel pozitivă din cadrul UTMB, Owens a avut probleme la picioare care l-au împiedicat să poată trage la nivel maxim. A reușit însă să termine pe un onorant loc 20, după 15 ore, 56 de minute și 16 secunde.


VIDEO EXCLUSIV/ Mădălin Voicu, nostalgii din anii 70: „Eram prieten cu toți artiștii care veneau în România: Jacques Hustin, Johnny Hallyday, France Gall”

Mai multe articole