Turismul în Rusia pe perioada Campionatului Mondial de fotbal 2018. Peste 3 milioane de oameni au vizitat cea mai mare țară din lume

epa06892132 French fans wave their national flag on Red square celebrating their team's victory after the FIFA World Cup 2018 final match between France and Croatia in Paris, France, 15 July 2018. France won 4-2. in Moscow, Russia, 15 July 2018. EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Turismul în Rusia pe perioada Campionatului Mondial de fotbal 2018. Peste 3 milioane de oameni au vizitat cea mai mare țară din lume.

Peste trei milioane de vizitatori străini, dintre care 800.000 au avut bilete la meciuri, au vizitat Rusia în timpul Cupei Mondiale de fotbal 2018, a anunţat miercuri vicepremierul rus Olga Golodeţ, citată de EFE.

Majoritatea fanilor cu bilete au provenit din SUA, Brazilia şi Germania.

”La meciurile turneului final au asistat 3,31 milioane de persoane şi rata de ocupare a stadioanelor a fost de 99,8% la toate partidele”, a precizat Olga Golodeţ cu prilejul unei reuniuni cu preşedintele rus Vladmir Putin.

125 de președinți, prezenți la CM 2018

Printre invitaţii de rang înalt s-au numărat 25 de preşedinţi de state, şapte monarhi şi 11 şefi de guvern.

Vladimir Putin a mulţumit celor implicaţi în organizarea evenimentului şi a subliniat că Rusia a demonstrat lumii întregi că este o ţară primitoare şi ospitalieră, notează Agerpres.

”Invitaţii noştri nu au văzut o faţadă artificială, o lume virtuală. Tot ce au văzut a fost real. Ambianţa bună văzută la oraşele gazdă ale competiţiei a ajutat la ruperea stereotipurilor negative despre Rusia şi a întărit încrederea străinătăţii în ţara noastră”, a spus Vladimir Putin.


VIDEO/Spionajul cibernetic şi războiul informatic, a cincea dimensiune a războiului convenţional. Ce riscă România în acest moment

Mai multe articole