Clasamentul competiţiei:
West Slovacia (Slovacia) – 5p
AFJ Buzău (România) – 4p
North Riding Football League (Anglia) – 3p
Region 2 (Irlanda) – 2p

ACTUALIZARE 23 septembrie. Cazul fotbalistului englez Stuart Rose, care era să moară, pe teren, din cauza unei puternice lovituri la cap, la meciul România – Anglia, nu este deloc simplu, sportivul ajungând la un spital din Bucureşti, în noaptea de după incident. Cu multiple fracturi în zona tâmplei, problemele fiind departe de a fi clarificate, necesitând operaţie, s-a luat decizia ca fotbalistul să fie transportat în Anglia, cu un avion privat, special, care va zbura la o înălţime mică (pentru ca presiunea atmosferică să nu agraveze starea pacientului), aparatul fiind pus la dispoziţie de către Federaţia Engleză!

ACTUALIZARE 22 septembrie. Selecționata care a reprezentat România la turneul UEFA Regions Cup a ratat calificarea la turneul final UEFA RegionsCup, după ce a fost învinsă clar, în ultimul meci, cu scorul de 4-1 de către selecționata regională a Slovaciei.

ACTUALIZARE 20 septembrie. Cu fisură de os parietal drept, Stewart Ross a fost transportat la București.

ACTUALIZARE 20 septembrie. Scene șocante în momentul accidentării fotbalistului englez Stuart Ross relatate de martorii prezenți la meciul de la Buzău:

”A fost un penalty clar pentru britanici, în minutul 87. Micloiu, de la Regiunea Buzău, l-a tras de tricou în careu pe Stewart Ross. În cădere, fotbalistul lor s-a lovit cu tâmpla de genunchiul unui coleg care venea în viteză spre zona în care se juca balonul. Jucătorul a picat lat pe teren. Staff-ul lor medical, 6 persoane, a intervenit în câteva secunde. Aveau defribrilator, targă specială, tot ce trebuie. Doctorița din România s-a împiedicat în drumul spre cel accidentat, iar șoferul de pe Ambulanță a fost câteva minute de negăsit. Vă spun sincer, nu interveneau ei, Ross murea cu zile!”. Jocul a fost întrerupt în jur de 12 minute.

Meciul s-a terminat 2-2, North Riding (echipă din zona Middlesbrough) transformându în gol lovitura de la 11 metri bătută în minutul 90+7.

Ross a fost transportat la Spitalul Județean Buzău. Se vorbea că va fi transportat la București, însă pacientul a fost stabilizat și a rămas sub supraveghere în Crâng.

La joc, din partea FRF a fost prezent doar Paul Zaharia. Secretarul general adjunct Gabriel Bodescu și selecționerul naționalei de tineret, Mirel Rădoi, au fost prezenți doar la primul joc și vor reveni la partida decisivă, de pe 22 septembrie.
–––––

Momente de panică pe Stadionul Gloria, din Buzău, în timpul meciului din UEFA Regions Cup, grupa a treia, dintre Regiunea Buzău (România) și North Riding (Anglia). Un fotbalist englez a fost lovit în timpul meciului și a fost scos cu ambulanța din teren.

Fotbalistul englez a căzut secerat și nu a mai avut nici o reacție. Medicii au intrat imediat pe teren pentru a-i acorda primul ajutor. În ciuda faptului că ambulanță era prezența, șoferul acesteia a fost de negăsit câteva minute.

Timp de mai bine de 10 minute a fost resuscitat fotbalistul britanic. În cele din urmă, medicii au reușit să îl stabilizeze și l-au transportat la spital. Medicii de la UPU spun că starea fotbalistului este critică, însă fac eforturi să îl salveze.

Fotbalistul echipei engleze se află în acest moment la spitalul din Buzău, a fost stabilizat, având o plagă la ochiul drept. Au fost chemați oricum și cei mai buni neurochirurgi pentru a-l examina pe fotbalist. 

Meciul a avut evoluție dramatică. Buzoienii au avut 2-0 (Babageanu 33, Vișteanu 62), britanicii au revenit prin Rose (79) și Bellamy (90+7), ambele goluri din penalty. A arbitrat Suren Baliyan (Armenia)

Rezultate
16 septembrie 2018

West Slovakia 2–2 North Riding
Munster/Ulster  1–2 Regiunea Buzău

19 septembrie
Munster/Ulster 1–1 West Slovakia
Riding England 2–2 Regiunea Buzău

22 september
North Riding –  Munster/Ulster (la Rm. Sărat) 1-1
Regiunea Buzău  – West Slovakia (la Buzău) 1-4

Doar prima clasată din cele 8 grupe merge la turneul final.

  • Finalele
  • 1999 Veneto 3-2 (după prelungiri) Madrid
  • 2001 Braga 2-2, 2-4 lov. de dep. Republica Moravia
  • 2003 Maine (Franța) 1-2 Piemont
  • 2005 Sud-Vest Sofia 0-1 Țara Bascilor
  • 2007 Regiunea Sud-Est (Bulgaria) 1-2 Silezia Inferioară
  • 2009 Oltenia 1-2 Castilla și León
  • 2011 Braga 2-1 Leinster & Munster (Irlanda)
  • 2013 Veneto 0-0, 5-4 lov. de dep.Catalonia
  • 2015 Regiunea de Est (Irlanda) 1-0 Zagreb
  • 2017 Zagreb Croatia 1-0 Munster/Connacht (Irlanda)

Urmărește-ne pe Google News