Un taur din Argentina a fost botezat Mbappé, în onoarea atacantului Franței

Kylian Mbappé (19 ani) a câștigat duminică Cupa Mondială cu naționala Franței (4-2 în finala cu Croația), fiind desemnat și cel mai bun tânăr fotbalist al competiției. Printre onorurile de care a avut parte atacantul lui PSG se numără și unul mai puțin obișnuit.

Până la finala Cupei Mondiale, exista un singur Mbappé celebru. După meciul de duminică, însă, atacantul Franței trebuie să împartă dulcea povară a celebrității cu o necuvântătoare. Asta deoarece un fermier din Argentina și-a botezat unul dintre tauri Mbappé, în onoarea campionului mondial! Nota bene: Mbappé a marcat două goluri în poarta Argentinei, în optimile de finală, contribuind decisiv la eliminarea echipei lui Messi din competiție.

Animalul a fost vedeta Expoziției rurale care a avut loc la Buenos Aires, evenimentul fiind cel mai mare festival de profil din țara sudamericană. Potrivit tradiției locale, în fiecare an, primul taur care este prezentat în concurs la Expoziția rurală trebuie să primească un nume cunoscut în toată lumea.

Cum era de așteptat, animalul a fost lăudat de proprietarul său. Mbappé este un taur cu temperament potrivit, de mărime medie. Cântărește 920 de kilograme. Este un Angus (n.r. – rasă crescută special pentru carne) de foarte bună calitate', a declarat fermierul Curaco din provincia La Pampa, citat de cotidianul francez Le Parisien.

Mbappé s-a bătut cu Neymar din cauza unei porecle!

Nu știm dacă Kylian Mbappé se va amuza, aflând că un taur a fost botezat cu numele lui; în schimb, jurnaliștii spanioli pretind că pe atacantul lui PSG îl deranjează porecla pe care i-au pus-o brazilienii Dani Alves și Neymar, doi colegi de la formația franceză.

Cotidianul iberic El Pais a scris că Mbappé este strigat de cei doi Donatello', datorită asemănării cu unul dintre personajele principale din fimul de animație Țestoasele Ninja'. Conform publicației amintite, francezul a devenit atât de enervat de această poreclă, încât s-a luat la bătaie cu Neymar!

Mai multe articole