Mergi direct la conținut »
Van Gaal vrea să-şi înece amarul alături de Ferguson: "Vom bea cât de curând un păhărel împreună"
Sport Libertatea > Sport

Van Gaal vrea să-şi înece amarul alături de Ferguson: „Vom bea cât de curând un păhărel împreună”

Olandezul Louis van Gaal (62 de ani)  a fost numit ieri antrenor al lui Manchester United. El îi succede lui David Moyes, care a terminat pe locul 7 şi a contribuit la o contraperformanţă istorică: ratarea cupelor europene după 25 de ani. Van Gaal, actualul selecţioner al Olandei, va prelua echipa după Campionatul Mondial . Acesta nu resimte presiunea lui Alex Ferguson, fostul antrenor legendar al ”diavolilor” şi consideră o mare provocare oportunitatea de a antrena Manchester United.

„Presiunea mi-o impun singur. Faptul că Alex Ferguson priveşte peste umărul meu nu cred că este realmente o adevărată problemă. Mă înţeleg foarte bine cu el şi probabil că vom bea cât de curând un păhărel împreună.

Obiectivul meu este ca Manchester United să revină rapid pe primul loc. Conducătorii clubului cred că sunt capabil să reuşesc asta încă de la primul sezon, nu doar cu staruri, ci şi cu jucători mai tineri.

Este o misiune titanică, dar şi o provocare fantastică. Când Manchester a bătut la uşa mea, eu nu am stat prea mult pe gânduri. Manchester United este cel mai mare club din lume în termeni de marketing şi de buget.

Munca mea la cârma naţionalei Olandei nu este în conflict cu situaţia actuală. Am lucrat pentru Manchester în zilele mele de concediu şi am vorbit mult cu conducătorii englezi. Ei cunosc deja numele jucătorilor pe care mi i-aş dori, dar şi pe ale celor care sunt autorizaţi să plece” a declarat van Gaal.

Louis Van Gaal a devenit primul antrenor străin din istoria lui Manchester United. În cariera sa, el a mai pregătit echipele Ajax Amsterdam, AZ Alkmaar, Barcelona şi Bayern Munchen.

Close
Închide
  Close