Mergi direct la conținut »
15 copii rămași orfani după accidentul din Ialomița. Mamele din microbuz făceau naveta la București să le ofere o viață mai bună
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > 15 copii rămași orfani după accidentul din Ialomița. Mamele din microbuz făceau naveta la București să le ofere o viață mai bună

15 copii rămași orfani după accidentul din Ialomița. Mamele din microbuz făceau naveta la București să le ofere o viață mai bună

15 copii au rămas orfani în cel mai grav accident din 2019, produs sâmbătă în localitatea Sf. Gheorghe din Ialomița. Opt femei aflate într-un microbuz au decedat, alături de șofer. Toți erau din localitatea Munteni Buzău și se îndreptau către serviciu, în Capitală, ca să le ofere copiilor o viață mai bună. În urma impactului nimicitor a murit și șoferul TIR-ului care a produs accidentul, intrând pe contrasens.

De Mihai Niculescu,

Cele opt femei erau toate din comuna Munteni-Buzău, din Ialomiţa, acolo unde primarul a declarat trei zile de doliu. 15 copii au rămas orfani de mamă, după moartea celor opt femei. Două dintre femeile ucise în accident aveau câte trei copii, în vreme ce una dintre ele, Viorica Moise, era văduvă şi avea doi copii, amândoi plecaţi la muncă în Anglia, relatează alba24.ro. Alte familii îndoliate aveau câte un copil.

Cine sunt cele opt mame din Munteni Buzău care au murit în accident

Trupurile neînsufleţite ale celor opt femei au fost ridicate duminică la prânz de la morgă de rude şi duse la Munteni, unde întreaga comună s-a mobilizat.

Alte şapte femei, tot din Munteni, sunt în spital rănite după impactul devastator.

Şoferul microbuzului, Cosmin Ştefan, mort şi el în accident, avea o fetiţă, astfel că numărul total al orfanilor e 15.

– Viorica Moise, 50 de ani, 2 copii (foto stânga-sus);

– Aurelia Chiriţă, 31 de ani, 3 copii (foto dreapta-jos);

– Frusina Mirică, 44 de ani, 2 copii (foto dreapta-sus);

– Gabriela Botea, 41 de ani, un copil

– Eugenia Drăgulin, 51 de ani, 2 copii (foto stânga-jos);

– Irina Matei, 28 de ani, 3 copii (foto dreapta-sus);

– Alexandra Maria Badea, 22 de ani, un copil (foto stânga-jos);

– Lucreţia Dan, 58 de ani;

– Ştefan Cosmin, 43 de ani, şoferul microbuzului, un copil;

– Viorel Ştefan Ilie, 43 de ani, şoferul TIR-ului.

„Aurelia are 3 copii, cel mai mare e clasa a IV-a. Fata e clasa a II-a, iar cea mică nu e la grădiniţă. Şi Irina tot trei copii avea”, a declarat un localnic, potrivit Romania TV.

Cu lacrimi în ochi, soțul uneia dintre femeile rănite spune că o așteaptă acasă.

„E intubată, la ATI. A fost lovita la rinichi, şold, bazin. Nu e constienta e la terapie”, spune bărbatul.

O fata de 19 ani rănită sâmbătă în accidentul rutier din judeţul Ialomiţa, internată la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” din Capitală, este în continuare în stare gravă, informa duminică Ministerul Sănătăţii.

Celelalte trei victime ale accidentului de sâmbătă aflate la ”Bagdasar-Arseni” sunt stabile, conştiente, precizează MS.

Primăria din Munteni Buzău a decretat trei zile de doliu în memoria victimelor. În semn de omagiu, cele trei magazine în care lucrau femeile au fost închise, sâmbătă. La intrarea în comuna Munteni Buzău dar și la biserica din localitate a fost arborată o pânză neagră.

Close
Închide
  Close