Andrei Simion, elev in clasa a XII a la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza din Slobozia și Ionuț Cristian Tănăsie, elev în clasa a X-a la Liceul Danubius din Călărași se cunosc de opt ani și sunt cei mai buni prieteni de patru ani. Amândoi au recunoscut crima pe care au comis-o si a cărei victimă este Ioan Constantin, un șofer care i-a luat pe cei doi de pe marginea drumului ca să îi ducă acasă.

Detaliile pe care le-au dat în fața anchetatorilor sunt de-a dreptul cumplite si depășesc orice imaginație.

Crimă cu premeditare

Fără niciun dram de exagerare  se poate spune că ceea ce au comis cei doi adolescenți se numește crimă cu sânge rece și cu premeditare.

Pe parcursul audierilor, amândoi au povestit cum au pus la cale fapta care a îngrozit o tară întreagă, dar și motivele care i-au determinat să facă asta.

Pentru Andrei Simion, mobilul crimei l-a constituit faptul că părinții nu îi cumpăraseră o mașină a lui înainte de majorat. Asa ca, desi era minor și nici nu avea permis de conducere, a decis să ucidă pentru a face rost de una. Ionuț Cristian Tănăsie a ucis pentru că era îndrăgostit si voia neapărat să ajungă la iubita lui cu 12 ani mai mare decât el, cu care fugise de acasă, dar care terminase relația cu el si se mutase lângă Brașov.

„În urmă cu circa două săptămâni m-am despărțit de prietena mea în vârstă de 28 de ani, aceasta aflându-se în prezent într-o localitate de lângă municipiul Brașov. În urmă cu aproximativ o lună de zile, eu am fugit cu aceasta de la domiciliu, fiind căutat de părinții mei, întrucât acestia nu erau de acord cu această relație. Tot discutând cu prietenul meu Simion Andrei despre faptul că vreau să ajung în municipiul Brașov, acesta mi–a zis că i-ar trebui și lui o mașină, în urma acestor discuții noi convenind să facem rost de un automobil, sens în care urma să ucidem pe conducătorul auto și pe alte eventuale persoane care se aflau în mașină”, a povestit Ionuț Tănăsie în timpul anchetei.

Cei doi criminali au stabilit inclusiv ca, în cazul în care ar fi oprit să îi ia de pe drum o mașină în care se aflau mai mult de două persoane, să nu urce, pentru că nu ar fi putut ucide.

Mai mulți șoferi și pasageri au trecut pe lângă moarte

Poate cel mai șocant detaliu pe care cei doi l-au dat în timpul audierilor a fost faptul că au mărturisit că în săptămâna dinaintea crimei încercaseră de mai multe ori să ucidă.

„Prima dată, am făcut autostopul și am plecat de la Drajna la Tudor Vladimirescu cu un autoturism marca Renault condus de un bărbat de circa 28 de ani, pe scaunul din dreapta aflându-se o fată. Ne-am urcat pe bancheta din spate a autoturismului cu hotărârea de a obține mașina respectivă, însă ne-am dat seama că nu vom avea curaj să ucidem pentru că ne-a impresionat fata aflată pe scaunul din dreapta si faptul că șoferul era tânăr”, a povestit Andrei Simion.

Tot el le-a spus anchetatorilor că a doua oară când au vrut să ucidă i-a luat la ocazie un șofer cu o dubă, care a scăpat miraculos cu viață pentru că unul dintre adolescenți și-a dat seama că potențiala victimă îl cunoaște.

Purta cuțitul la școală, in ghiozdan

Cel mai mare dintre cei doi criminali, care de altfel a și reușit să ia viața victimei, a povestit că purta cuțitul cu el peste tot, inclusiv la scoală.

„Eu aveam întotdeauna cuţit asupra mea atunci când ieşeam din casă pentru a mă putea apăra împotriva ţiganilor. Când mă aflam la şcoală, ţineam cuţitul în ghiozdan. Eu am cumpărat două cuţite în vară, în iulie, din Slobozia, dintre care  unul l-am făcut cadou prietenului meu Tănăsie Ionuţ Cristian. Întrucât acesta îl pierduse pe-al său, i-am dat un cuţit mai vechi de-al meu ca să îl folosească. Am hotărât împreună să facem autostopul şi să obţinem cu orice preţ autoturismul în care eram luaţi, adică să îl ucidem pe şofer sau persoanele care eventual se mai aflau în automobil”, a spus Andrei Simion.

El a povestit că arma albă de tip fluture cu care a ucis fusese ascuţită chiar de către mama sa, iar el ascuţise la un polizor cuţitul cu care a încercat să omoare prietenul său. După crimă, el a văzut cum victima iese din maşină, cu sângele şiroind, şi se târăşte câţiva metri, însă a continuat să fugă pentru că prieteul lui nu reuşise să omoare şi pierduse cuţitul în maşină în timp ce se lupta cu soţia şoferului.

Andrei Simion a spălat cuţitul de sânge într-o baltă de pe drum. Apoi, ajuns acasă, l-a băgat într-un sertar, după care l-a ascuns în seră unde, de altfel, l-au şi găsit anchetatorii.

A ucis cu o lovitură

Criminalul de nici 18 ani a povestit că a fost de-ajuns o lovitură de cuţit pentru ca victima sa să moară. Lovitura a fost atât de puternică încât lama a tăiat artera carotidă şi vena jugulară a victimei. În timp ce Andrei Simion lovea cu cuţitul, prietenul său, ceva mai temător, a apucat-o de păr cu mâna stângă pe soţia şoferului şi a încercat să îi înfigă acesteia cuţitul în gât.

În acel moment, femeia a ţipat şi a început o luptă între ea şi agresor, în final, acesta din urmă speriindu-se şi luând-o la fugă. În declaraţia pe care au dat-o la Parchet, cei doi au subliniat faptul că şoferul nu le-a cerut bani pentru a-i duce acasă, ba mai mult, pe locul din spate soţii Constantin aveau un televizor pe care i-au rugat să îl împingă ca să îşi facă loc.

Violeta Constantin, soţia şoferului ucis, şi-a văzut bărbatul murind într-o baie de sânge şi a mai avut puterea să iasă în mijlocul drumului şi să oprească o maşină al cărei şofer a sunat la 112. În tot acest timp, cei doi criminali au plecat acasă la cel mai mare, decişi să nu mai vorbească niciodată despre ce s-a întâmplat. Andrei Simion a mărtursit că în acea noapte nu a dormit. În săptămâna care a urmat, băiatul a împlinit 18 ani, înainte de a fi prins de poliţie. Anchetatorii spun că cei doi nu au nici măcar scuza de a fi fost beţi sau drogaţi, dacă o astfel de scuză ar fi putut exista, prin absurd.

Crimă cu sânge rece comisă pentru că unul voia să ajungă la mult mai vârstnica lui iubită, iar celălalt spera să păstreze maşina furată nemulţumit că părinţii nu îi cumpăraseră un autoturism. Pe Andrei Simion îl aşteaptă probabil o viaţă întreagă după gratii, în timp ce prietenul lui mai mic riscă să îşi petreacă următorii mulţi ani în închisoare. Avocatul din oficiu al celor doi a cerut ca ei să fie expertizaţi psihiatric, el pledând că este greu de crezut că un om normal poate comite asemenea atrocităţi.

Citește și: Avocata criminalei de la metrou spune că femeia nu a avut discernământ în momentul comiterii faptelor

Războiul dintre familia Becali și Anamaria Prodan ajunge la un alt nivel: zvonuri despre infidelități
PARTENERI - GSP.RO
Războiul dintre familia Becali și Anamaria Prodan ajunge la un alt nivel: zvonuri despre infidelități
Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta! Totul a fost dezvăluit de o concurentă de la emisiunea Big Boss
Playtech.ro
Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta! Totul a fost dezvăluit de o concurentă de la emisiunea Big Boss
Protecția oferită de vaccinul Pfizer poate fi anulată, avertizează cercetătorii israelieni
Observatornews.ro
Protecția oferită de vaccinul Pfizer poate fi anulată, avertizează cercetătorii israelieni
Horoscop 11 aprilie 2021. Racii știu de ce se agită, au un scop clar în minte, dar ceilalți nu înțeleg
HOROSCOP
Horoscop 11 aprilie 2021. Racii știu de ce se agită, au un scop clar în minte, dar ceilalți nu înțeleg
Premierul britanic Boris Johnson nu va participa la funeraliile prinţului Philip. Motivul a surprins pe toată lumea
Știrileprotv.ro
Premierul britanic Boris Johnson nu va participa la funeraliile prinţului Philip. Motivul a surprins pe toată lumea
Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani. Sportivul a primit „Respiraţia diavolului”
Telekomsport
Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani. Sportivul a primit „Respiraţia diavolului”
BestSecret - cum faci rost de o invitație să cumperi haine cu reducere de până la 80% (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
BestSecret - cum faci rost de o invitație să cumperi haine cu reducere de până la 80% (PUBLICITATE)