(P) Care sunt cei mai valorosi sportivi romani pentru tine? Intra si propune pe mareaunificaresportiva.ro

De Centenar, Fundatia Alexandrion aduce recunoastere si merit sportivilor legendari care fac milioane de inimi romanesti sa bata la unison! De 100 de ani ne bucuram de victorii, celebram campionii, traim impreuna atat reusitele, cat si infrangerile. Acum, fiecare dintre noi are ocazia sa aduca un omagiu celor care pun Romania pe harta sportului mondial, pe mareaunificaresportiva.ro.

Pentru ca nimic nu uneste spiritele mai puternic ca mandria nationala, Fundatia Alexandrion a lansat in luna august campania de CSR Marea Unificare Sportiva, o initiativa care omagiaza 100 de ani de unitate sportiva, cu ajutorul romanilor.

Legendele sportului de ieri si de azi,  dar si competitii sportive admirate la unison de generatii intregi, se regasesc acum intr-un singur loc, pe www.mareaunificaresportiva.ro, prima platforma online dedicata istoriei sportului romanesc. Lista nu este finala! Pana pe 16 septembrie publicul poate contribui la intregirea calendarului marilor succese cu propriii eroi.

Fundatia Alexandrion a propus deja o serie de momente si personalitati marcante, de la eroi ai fotbalului, pana la caiac, volei, handbal, tenis sau gimnastica, dar lista este deschisa altor povesti, cunoscute sau mai putin cunoscute, care au contribut la evolutia sportului local. Asa ca intrati, completati si contribuiti la istoricul sportului romanesc!

Propuneti un eveniment, o mare victorie sau un campion ce inca nu se regaseste pe cronologia www.mareaunificaresportiva.ro, iar Fundatia Alexandrion ii va scrie povestea si ii va oferi sansa de a fi recunoscuta public.

In urma alegerii publicului, invitat sa voteze intre 16 septembrie si 1 noiembrie, Fundatia Alexandrion va recompensa cei mai apreciati sportivi ai fiecarei decade cu medalia speciala „Marea Unificare Sportiva” si cate 10.000 de lei pentru primii 10 favoriti ai publicului, in scopul recunoasterii eforturilor lor de a pune Romania pe harta mondiala a sportului.

Sportivii premiati vor fi anuntati in cadrul unui eveniment ce va avea loc in luna decembrie 2018.

De-a lungul timpului, Fundatia Alexandrion si-a pus amprenta in sustinerea performantelor sportului romanesc. Trofeele Alexandrion, care onoreaza performanta internationala a sportivilor romani, au avut in 2018 cea de-a treia editie. Fundatia a fost alaturi de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman la Olimpiadele din 2004 de la Atena, din 2008 de la Beijing si din 2012 de la Londra. Sprijinul acordat s-a concretizat in crearea unor conditii de pregatire de inalt nivel care sa le permita tinerilor sportivi obtinerea unor rezultate cat mai bune. Totodata a fost promovat un stil de viata sanatos, in care sportul ocupa un loc important.

Mai multe articole