Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO. Opt ani de la moartea lui Jean Constantin. Cântărețul Ionuț Galani, la mormântul său

VIDEO. Opt ani de la moartea lui Jean Constantin. Cântărețul Ionuț Galani, la mormântul său

Opt ani de la moartea lui Jean Constantin. Au trecut opt ani de zile de când Jean Constantin a plecat să se întâlnească cu ceilalți mari actori români, în lumea celor drepți. Puțini sunt însă cei care își mai amintesc de el, sau se opresc la mormântul său să aprindă o lumânare. Printre ei se numără și cântărețul Ionuț Galani, cel care, împreună cu tatăl său, i-au fost ca o familie.

De Cătălin Schipor,

Jean Constantin a încetat din viaţă la data de 26 mai 2010, când avea 83 de ani, iar medicii au spus că a făcut infarct. A fost înmormântat în Cimitirul Central din Constanța, pe aleea Centrală, iar la parastasul de șase luni a fost inaugurat și bustul de bronz ce îl reprezintă pe maestru, imaginea fiind inspirată dintr-unul din filmele în care acesta a jucat.

Au trecut de atunci opt ani, iar la începutul lunii mai, Ionuț Galani, unul dintre apropiații familiei lui Jean Constantin, a lansat o invitație tuturor celor care l-au iubit, să se întâlnească la cimitir, la mormântul acestuia, pentru a-l comemora. Oamenii nu s-au înghesuit, chiar dacă cei opt ani s-au împlinit de marea sărbătoare Moșii de Vară, iar aleile cimitirului au fost pline. Când și când, câte un necunoscut se mai oprea în fața bustului, se închina și pleca mai departe. Câțiva au aprins și câte o lumânare, iar o bătrână a pus și un buchet de flori proaspete.

Ionuț Galani, însoțit de tatăl său și fiul, au ajuns și ei la mormântul lui Jean Constantin. S-au închinat și au atins și sărutat chipul de bronz al maestrului, au aprins o lumânare și au împărțit câteva pachete.

„Sunt opt ani în care am râs poate mai puțin, dar prin amintirea pe care ne-a lăsat-o și mă refer la filme, o să râdem toată viața”, a spus Ionuț Galani.

Anul acesta s-a inaugurat la Constanța și Centrul Cultual Multifuncțional ce îi poarte numele – „Jean Constantin“. Aici este și o expoziție cu premiile și amintirile lui Jean Constantin, lăsate moștenire lui Ionuț Galani, care a decis să le expună aici, pentru a putea fi văzute de toată lumea.

Close
Închide
  Close