Bărbat cercetat penal după ce a falsificat un bilet de loterie și a încasat 2,5 milioane de lire sterline

Un bărbat a fost acuzat că a încasat în mod fraudulos marele premiu de la loteria din Marea Britanie în 2009. El a primit atunci 2,5 milioane de lire sterline, dar acum ar putea fi obligat să dea banii înapoi dacă se dovedește că a falsificat biletul, scrie BBC News.

Poliția din Hertfordshire a declarat că biletul prezentat de Edward Putman ca fiind cel câștigător a fost falsificat prin deteriorarea intenționată a codului de bare. Loteria Națională britanică a plătit atunci suma de 2,5 milioane de lire sterline, dar ulterior s-a dovedit că a fost vorba de un fals.

Edward Putman, de 53 de ani, din Kings Langley, Hertfordshire, a fost acuzat de fraudă prin prezentarea unor documente false.

Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz în anul 2015, „după ce au apărut dovezi că biletul nu era autentic”.

Un purtător de cuvânt al companiei Camelot, care conduce Loteria Națională din Marea Britanie, a declarat că „nu suntem în măsură să facem comentarii în acest stadiu al anchetei, dat fiind că problema este acum subiectul procedurilor penale”.

Edward Putman a fost arestat preventiv în 2015, la începutul anchetei, dar apoi a fost eliberat condiționat. Pe 16 octombrie, urmează, însă, să se prezinte în fața instanție pentru a începe procesul în care este acuzat de fals și fraudă.

Putman a folosit câștigurile pentru a cumpăra două case în Kings Langley, Hertfordshire – una în valoare de 600.000 de lire sterline și alta pentru 400.000 de lire sterline – și deține peste zece mașini de teren.

Dacă este condamnat, el ar putea fi obligat să ramburseze suma de șapte cifre încasată în 2009.


Citește și: Capii celei mai mari rețele de trafic de heroină din București au fost prinși! Unul din ei și-a transformat restaurantul în depozit pentru droguri


Mai multe articole