Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/A fost jefuită și și-a găsit telefonul furat la amanet. Pățania unei tinere din București
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

EXCLUSIV/A fost jefuită și și-a găsit telefonul furat la amanet. Pățania unei tinere din București

De Cristian Burcioiu, . Ultimul update Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, 21:08

O tânără în vârstă de 29 de ani din Capitală a fost zilele acestea personajul unei întâmplări cu hoți care-și fac ”meseria” și cu polițiști care, susține ea, au trimis-o la plimbare refuzând să îi acorde sprijinul! După ce a fost jefuită într-un oficiu poștal, Alexandra și-a găsit telefonul furat la o casă de amanet, însă, polițiștii la care a apelat nu au venit la  fața locului pentru a bloca vânzarea aparatului buclucaș.

Ad placeholder

Necazul a lovit-o pe Alexandra când se afla în incinta Oficiului Poștal 37, din apropierea Pieței Universității din București. Un moment de neatenție a costat-o telefonul mobil care i-a fost subtilizat de un personaj care s-a aflat în acele momente în  preajma ei. A urmat, firesc, o reclamație la Secția 6 poliție unde fata însoțită de iubitul ei, Cosmin, a declarat cu lux de amănunte ce s-a întâmplat și a oferit anumite caracteristici ale aparatului furat. Încercând cumva să ajute la recuperarea mobilului, Alexandra a ”periat” internetul în căutarea telefonului său care, spera ea, va fi scos la vânzare.

Actul 1: telefonul mobil furat a fost găsit a doua zi la o casă de amanet

Norocul i-a surâs chiar a doua zi când, pe un site destinat vânzărilor și cumpărărilor, a găsit un telefon ce părea să fie al ei.

”Un amanet din București avea la vânzare un aparat exact ca al meu. M-am dus acolo cu prietenul meu, am constatat că telefonul era al meu, deoarece avea în continuare pe spate husa mea de protecție, personalizată. Când am deschis telefonul a apărut numele meu pe ecran! Clar era al meu, fapt confirmat chiar și după IMEI (n.r. numărul de identificare), dar nu i-am spus celui de la amanet că acel telefon este furat și ca este al meu”, poveste Alexandra care a crezut că problema furtului urma să fie și rezolvată.

Actul 2: operatorul de la 112 îi trimite pe păgubași la secția unde au depus reclamația

Momentul în care iubitul ei, Cosmin, a sunat la 112 chiar din fața casei de amanet pentru a cere sprijinul polițiștilor avea să coincidă cu derularea unor evenimente pe care ei, păgubașii, nu și le pot explica. Operatorul de la numărul de urgență i-a direcționat către secția 6, acolo unde, cu o zi înainte, au depus reclamația.

”I-am explicat operatoarei că mi s-a furat telefonul cu o zi înainte, că există plângere la Secția 6 și că am găsit telefonul la casa de amanet. Mi-a spus că nu au cum să mă ajute, că acolo unde a casa de amanet e în raza altei secții de poliție și că trebuie să mă duc la secția unde am depus reclamația, adică la Secția 6”, susține Cosmin, tânărul de 29 de ani care a vorbit cu operatoru de la 112.

Actul 3: Telefonul a fost vândut după 20 de minute de la plecarea tinerilor din casa de amanet

Din nefericire pentru ei, nici la Secția 6 unde au sunat imediat nu au rezolvat absolut nimic. Tinerii spun că ofițerul de serviciu le-ar fi spus că el e singur și că nu poate pleca de acolo, dar și că zona unde este casa de amanet unde au găsit aparatul nu este în jurisdicția lor.

Ad placeholder
Cum explică două judeţe că nu au nici un caz de COVID-19 în ultimele zile
Recomandări
Cum explică două judeţe că nu au nici un caz de COVID-19 în ultimele zile
 

”Ne-au zis că nu e jurisdicția lor și că ei nu-i pot trimite pe colegii lor de acolo, la casa de amanet. Ofițerul de serviciu de la Secția 6 a zis că el nu poate să plece de acolo că e singur! Ne-au chemat la Secția 6, dar ne-au specificat că oricum nu avem ce să facem să dosarul e la Parchet pentru număr unic și încă nu s-a întors.

Le-am zis că telefonul va pleca de la amanet, să vină să blocheze vânzarea lui. A doua zi, am fost la amanet cu trei polițiști de la Secția 6, dar telefonul nu mai era. Chitanțele casei de amanet demonstrează că aparatul fusese vândut la 20 de minute după ce noi am plecat de acolo. Am avut aparatul în mână și poliția nu a făcut nimic”, a mai spus Cosmin care consideră că lui și iubitei sale le-au fost încălcate toate drepturile.

Cei doi tineri mai au un dram de speranță că-și vor găsi aparatul cu ajutorul datelor de identificare ale celui care a lăsat aparatul la amanet.

Referitor la această situație, reprezentații Poliției Capitalei ne-au oferit următorul răspuns:

”Cu privire la cele expuse, vă facem cunoscut faptul că la nivelul secției de politie se află în instrumentare dosarul penal privind furtul telefonului mobil, fiind efectuate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în vederea identificării autorului și pentru recuperarea prejudiciului. Cu privire la modul de efectuare a activităților în cauză, vor fi dispuse măsuri de verificare, conform competentelor”, ne-a declarat cms.șef Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Polițiștii Secției 6 sunt implicați și într-o anchetă similară în care mai mulți muzicieni și-au găsit instrumentele furate pe piața neagră, acolo u de hoții le-au scos la vânzare.

Ad placeholder
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
HOROSCOP
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close