Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

A răpit de două ori copila prietenilor lui și a violat-o repetat! Pe fată a făcut-o să creadă că numai astfel își putea „salva” familia

O poveste incredibilă a fost sursa unui documentar Netflix realizat recent. Jan Broberg a fost răpită de două ori, când avea 12 ani și 14 ani, de  Robert „B” Berchtold, un prieten de familie. Acesta a abuzat-o sexual de multe ori pe fată.

Povestea a început în 1974, în Pocatello, un orășel din Idaho (SUA) unde nimeni nu-și încuia ușile. Mary Ann o femeie casnică, dar care făcea parte și din corul bisericii, își creștea liniștită cele trei fete, pe Jan, Karen și Susan, a dezvăluit dailymail.co.uk.

Atunci, Robert „B” Berchtold s-a apropiat de Mary Ann, pe care o văzuse în corul bisericii. Intenția lui era să pună mâna pe fiica cea mare, Jan, care avea 12 ani.

A avut relații cu ambii părinți ai fetei!

El a făcut orice ca să câștige încrederea familiei copilei și, dacă nu putea altfel, să-i forțeze prin șantaj pe părinți, în cazul în care aceștia se intenționau să-i pună piedici.

Infractorul a încercat să aibă relații cu ambii părinți ai acesteia și a reușit asta! Apoi, a folosit aceste „slăbiciuni” pentru a-i dirija cum voia el pe părinții fetei.

Robert „B” Berchtold a violat-o în mod repetat pe Jan, spunându-i că este implicată într-o operațiune de salvare a propriei specii și că, dacă nu va naște un copil până nu va împlini vârsta de 16 ani, o sora sau tatăl său ar putea să dispară răpiți de extratereștri!

Documentarul spune coșmarul acestei familii din 1974 până în 2005, când Robert „B” Berchtold s-a sinucis! 31 de ani de chin.

Familia Broberg l-a întâlnit pe Robert „B” Berchtold la biserica mormonă din localitate și curând au devenit foarte buni prieteni. „Robert era un tip foarte efervescent, o personalitate frumoasă”, a spus Bob Broberg despre prima impresie pe care i-a lăsat-o cel care avea să-i nenorocească familia.

Robert a început să-i manipuleze și să le „spele creierul” celor din familia Broberg imediat ce s-au împrietenit. El i-a atras pe ambii părinți în relații sexuale separate.

„Am început o relație homosexuală cu Bob doar pentru a ajunge mai ușor la Jan. Ea era obsesia mea”, a recunoscut, peste ani, Robert. Bob a fost foarte marcat de acel episod până la moartea lui, din noiembrie 2018. „După ce a avut cu ce să-i manipuleze, i-a manipulat cum a vrut. Acel moment care a durat doar 10 minute l-a afectat pe tata pentru tot restul vieții”, a spus Karen, a doua fată a familiei.

Bob și Mary Ann erau căsătoriți de 13 ani când Robert a încercat să aibă o relație și cu femeia. Și curând planul i-a reușit.

Pe 17 octombrie 1974, Robert a luat-o pe Jan la călărie, dar nu s-au mai întors. Bărbatul i-a dat un somnifer, spunându-i că este o pastilă pentru o alegrie pe care o avea copila.

Următoarea ei amintire a fost că s-a trezit într-o rulotă, cu gleznele și încheieturile legate strâns de un pat. Fetei i-au fost „prezentate” două voci – Zeta și Zethra – ale extratereștirlor, care-i vorbeau în timp ce ea stătea acolo legată.

Părinții fetei nu i-au semnalat lipsa timp de cinci zile, ca să n-o supere pe Gail, nevasta lui Robert, care și ea le era „prietenă”. Ei nu credeau că prietenul lor i-ar face ceva rău fetei.

„Erau anii 70, nu știam despre așa ceva, despre persoane care molestează copii. Am fost atât de credul”, a mai spus Bob.

Fratele a recunoscut că „B” era un pedofil

„Fratele meu a fost dintotdeauna un pervers sexual. Îi plăceau fetițele, era un pedofil”, a recunoscut Joe Berchtold, fratele lui Robert.

FBI i-a găsit pe Robert și pe Jan peste cinci săptămâni la Mazatlan, în Mexic, unde căsătoriile erau legale de la vârsta de 12 ani. Dar deja acesta o „cucerise” pe Jan. Se jucase cu mintea ei astfel încât fata. El a fost trimis după gratii pentru cinci ani, dar n-a stat decât 45 de zile. În tot acest timp, pedofilul i-a trimis scrisori de dragoste fetei.

Mary Ann și-a amintit că Jan îi spunea: „Mamă, mi-e tare dor de el, vreau să mă mărit cu el! Și vreau să fac copii cu el”.

Familia a constatat o schimbare profundă în comportamentul fetei după întoarcerea din Mexic, dar fata, speriată să nu le „supere” pe Zeta și Zethra, a evitat să spună ce se petrece. Ea dispărea cu bicicleta și nu oricum, ci cu orele. Karen, sora sa, e convinsă că pleca ca să se vadă cu Robert.

Pe 10 august 1976, Jan a dispărut din nou. De data aceasta, familia a așteptat două săptămâni până a alertat autoritățile! Fata le scrisese părinților o scrisoare în ziua în care a dispărut.

„Dragă Bob și Mary Ann, nu m-ați lăsat să fac ce e bine, așa că fac ce e rău. Plec și nu am de gând să mă întorc până nu mă acceptați așa cum sunt. Nu-mi pasă de biserica voastră și de morala voastră. Vreau doar să fiu eu și să-l am alături pe «B»”, a scris fata.

Acesta a înscris-o la o școală catolică din Los Angeles, sub un nume fals, iar el stătea tot într-o rulotă, în Salt Lake City. În fiecare week-end, o vizita. Ea a fost salvată a doua oară pe 17 noiembrie 1976.

„Jan avea două personalități când s-a întors acasă. O săptămână întreagă putea fi acea Jan pe care o cunoscusem. Apoi se transforma în cu totul altcineva”, a spus Karen, sora ei.

Robert a pledat nebun și a scăpat cu o pedeapsă de doar șase luni. Peste o perioadă a fost închis iar pentru un an pentru molestarea altui copil. Robert avea cinci copii.

Jan și Mary Ann au publicat, în 2004, o carte despre povestea lor, o carte devenită foarte curând un best-seller. Și apoi au ținut conferințe prin toată America despre pedofili și prădători sexuali. Jan este actriță.


Mărturii copleșitoare împotriva falsului medic de la Spitalul Ilfov: „Rezidenta Raluca m-a cusut și m-a descusut de trei ori! La 9:20 a ieșit copilul, iar eu am ieșit din sală la 11 și ceva!”