UPDATE 14:50 – Ministerul Afacerilor Externe a precizat, printr-un comunicat de presă trimis redacției site-ului rotalianul.com, că atât Ambasada României la Roma, prin intermediul biroului atașatului pentru afaceri interne, cât și Consulatul General al României la Bologna s-au autosesizat în acest caz.

„Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile locale, MAE precizează că în acest accident au fost implicați opt cetățeni români, dintre care patru au decedat, trei au fost răniți, fiind transportați la unități medicale din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, iar un alt cetățean român este în afara oricărui pericol. 

Membri de familie ai cetățenilor români au fost informați cu privire la acest accident. Până la acest moment, la nivelul consulatului general nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident. Consulatul General al României la Bologna este în dialog cu autoritățile locale și cu unitățile medicale în care sunt internați cetățenii români, fiind pregătit să acorde asistență consulară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, în funcție de solicitări”, anunță MAE.

Descoperire șocantă a Curții de Conturi: peste jumătate din combinezoane și din măștile speciale pentru medici stau în depozite de luni bune și nu au ajuns în spitale!
Recomandări
Descoperire șocantă a Curții de Conturi: peste jumătate din combinezoane și din măștile speciale pentru medici stau în depozite de luni bune și nu au ajuns în spitale!
 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Accidentul a avut loc pe autostrada A1, între Arezzo şi Monte San Savino. Mașina în care se aflau cei opt români – patru copii, însoţiţi de părinţi şi de bunicii din partea tatălui – s-a ciocnit de un TIR, iar apoi s-a izbit de un alt autoturism. Doi copii, o fetiță de 10 luni şi un băiat de 10 ani, şi bunicii lor, au murit în accident.

Mama micuților şi ceilalţi doi copii ai familiei, de 8 şi 13 ani, au fost transportați la spital, împreună cu alte trei persoane care se aflau în celelalte vehicule implicate în accident. Autostrada a fost închisă timp de mai multe ore, în urma acestui eveniment tragic.

Ad placeholder

Tatăl copiilor, care se afla la volan, a fost găsit de polițiști și de medici lângă mașină, plângând și strigând numele copiilor și ale părinților săi.

După accident, românul în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost dus la audieri. Apoi, acesta a fost arestat.

Conform presei din Italia, care citează surse din cadrul anchetei pe care autoritățile italiene au deschis-o în acest caz, accidentul a avut loc din cauza faptului că românul a adormit la volan. Acesta a pierdut controlul direcției pe o bucată de drum drept, în timp ce condițiile de trafic erau foarte bune.

Polițiștii și medicii care au ajuns la locul tragediei au povestit că nu au văzut niciodată asemenea scene șocante, trupurile victimelor fiind aruncate pe toată autostrada.

Citeşte şi:

Iubirea de oameni, mai presus decât frica de coronavirus. Povestea unei femei din Bârlad, ”îngerul păzitor” al celor bătrâni și necăjiți

Cum arată lupta cu COVID-19 într-un spital din Chicago. Asistentă medicală româncă: „Am crezut că sunt condamnată la moarte. Acum, vrem să privim lucrurile altfel”

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI