Acțiunea disciplinară împotriva Laurei Codruța Kovesi este discutată, miercuri, la CSM. Care sunt acuzațiile

Acțiunea disciplinară împotriva Laurei Codruța Kovesi este discutată, miercuri, la CSM. Care sunt acuzațiile

Acțiunea disciplinară împotriva Laurei Codruța Kovesi este discutată, miercuri, la CSM. Secția pentru procurori analizează o presupusă abatere făcută de Kovesi, înregistrată în urma unei ședințe de lucru de la DNA. Ședința de lucru a avut loc pe 18 iunie 2017, iar acuzații similare au fost lansate și la adresa prim procurorului șef adjunct, Marius Iacob.

„Procurorul şef al DNA s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii si credibilităţii instituţiei, generate de Decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgentă a unor dosare „cu miniştri”, de impact mediatic, şi-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv şi general obligatoriu al Deciziei CCR 68/2017 şi a folosit exprimări inadecvate la adresa Curţii Constituţionale şi a unui judecător al Curţii Constituţionale, inducând ideea în cadrul opiniei publice că unul din criteriile în funcţie de care se prioritizează soluţionarea dosarelor este impactul mediatic al acestora şi calitatea oficială a persoanelor cercetate”, spuneau inspectorii, într-un comunicat de presă, în ianuarie, arată Mediafax.

Kovesi ar fi folosit „faţă de colegii procurori un ton superior şi agresiv, inadmisibil în raport cu standardele minimale de etică şi deontologie ale unui magistrat, de natură a genera în rândul opiniei publice un sentiment de indignare şi a unui dubiu legitim cu privire la respectarea principiilor supremaţiei Constituţiei şi a legilor, precum şi a imparţialităţii procurorilor”. Acțiunea disciplinară a fost înaintată de Inspecția Judiciară.


Fals în lista lui Firea! Regizorul Chris Simion aduce acuzații grave primarului Capitalei: „Nu am semnat scrisoarea de sprijin, scoateți-mă de pe listă!”


Mai multe articole