MENIU CAUTĂ
02 Feb. 2018 23:45

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Iubesc un bărbat mai tânăr ca mine”

Distribuie

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Buna ziua,

Mă numesc Oana, am 36 de ani și de două luni simt că trăiesc cu adevărat. Iubesc un bărbat mai tânăr că mine cu doi ani. Mai exact suntem cei mai fericiți este bărbatul perfect îmi oferă atenție mă răsfață este genul de bărbatul luptător cu viață. dar sunt câteva probleme care ne împiedică să fim cu adevărat fericiți. Eu încă sunt căsătorită și nimeni nu este de acord să divorțez în condițile în care eu nu îmi mai iubesc soțul. Familia nu este de acord cu relația mea cu acest băiat deoarece eu am o situație financiară mai bună că a lui, dar mie nu îmi pasă eu sunt fericită lângă el așa cum este, cred că împreună putem face multe. Eu sunt de părere că nu banii te fac fericită că acum am bani dar nu sunt fericită deloc. El muncește dar nu are un serviciu stabil, dar își va lua – așa a zis.

Au încercat să ne despartă dar nu au reușit, am încercat și eu să renunț la el dar nu pot Îl iubesc! Mă face fericită, lângă el simt că trăiesc. Pentru el am fost în stare de multe lucruri pe care nu le am făcut niciodată pentru nimeni, am lipsit nopți de acasă, dar și el a făcut multe pentru mine.

Între noi mai este o mică diferența pe lângă vârstă este puțin mai mărunt că mine, dar nici asta nu mă deranjează, și nu mă interesează ce spune lumea.  Oare cum să fac să îi fac pe restul să înțeleagă că ne iubim și că nouă ne este bine împreună și să mă lase să divorțez …?

Adela răspunde:

Dragă Oana,

Știi vorba înțeleaptă care spune că 'Dragostea e oarbă'? Din păcate, e adevărată, iar ție ți se petrece deja a doua oară. Te rog să faci un mic exercițiu de memorie și să-ți amintești, cât poți tu de sincer, ce simțeai față de soțul tău la început, în primele două luni de relație cu el. Cum a fost când te-a cerut de nevastă? Ce te-a făcut să-i spui 'da'? Dacă reușești măcar un pic să intri în atmosfera de atunci, vei constata că și față de el ai avut sentimente care, din diferite motive, s-au estompat în timp. Nu vreau să te dezamăgesc, dar este foarte posibil ca, după un anumit interval de timp, și aceste sentimente pe care le ai acum, față de acest băiat, să se diminueze tot la fel.

Cunosc mai multe femei care erau extrem de îndrăgostite la începutul relațiilor lor, iar după câțiva ani au venit la mine să-mi spună că 'nu-l mai suportă' pe acel om. Așa că mai bine nu te grăbi, cu atât mai mult cu cât există și niște 'amănunte' care le sar în ochi apropiaților tăi. Poate acum nu te deranjează că e mai 'mărunt' decât tine, dar după ce acțiunea hormonului dopamină se potolește, să nu intre în funcțiune un alt hormon, care să-ți provoace o respingere egală și de semn contrar cu atracția de acum.

Mai lasă să treacă un timp, să mai treceți împreună și prin alte încercări, să dovedească faptul că este capabil să-și ia acel serviciu stabil pe care l-a promis, după care veți mai vedea. Oricum, dacă a aflat toată lumea, probabil că povestea va ajunge – sau a ajuns deja – și la urechile soțului, care poate va dori el să divorțeze și atunci ai scăpat de o grijă.

Loading...
Comentarii