Rezultate alegeri prezidentiale 2019

UPDATE 22.00: Conform exit poll-ului IRES, Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale. Astfel, președintele în exercițiu a obținut 38,4%, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut 21,9%. Dan Barna s-a clasat pe locul al treilea cu 16,1%.

Cifrele oferite de IRES sunt valabile pentru  ora 21.00.

IRES realizează azi sondajul EXIT POLL la ieșirea de la urne. 350 de operatori de teren sunt implicați în cercetarea care se desfășoară la 350 de secții de vot în toată țara, până la ora 21.00, la închiderea urnelor.

”Liberalii se bucură, este o victorie a PNL, scorul este mai mult decât mulțumitor pentur că Iohanis ajunge la circa 43%. Al doilea motiv de bucurie pentur cei de la PNL este că vor avea un candidat mai facil, Viorica Dăncilă. Le convine pentru că era foarte greu să se lupte cu Barna, liderul unui partid care ar trebui să susțină guvernul PNL”, a relatat reporterul Libertatea la sediul central al PNL, Valentina Postelnicu, cu câteva minute înainte de anunțarea rezultatelor de la exit-poll.

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre extinderea coronavirusului în Europa
Recomandări

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre extinderea coronavirusului în Europa

 

La sediul PSD optimismul este unul moderat. Unii cred că jocurile sunt făcute, dar alții au temeri legate de direcția în care se vor îndrepta voturile din ultimele ore și din diaspora, transmite Ștefan Pană, reporter Libertatea.

Iată principalele declarații ale lui Klaus Iohannis, după prezentarea exit-pollului:

 • Niciodată românii nu au votat atât de mult și atât de clar împotriva PSD
 • Rezultatele oficiale vor veni mâine, dar datele de exit-poll arată că milioane de români au votat pentru proiectul nostru, o Românie normală și de a continua procesul de schimbare în bine în România
 • Am crezut mereu în români și în implicarea lor iar participarea lor este o mare bucurie pentru democrație din România.
 • Le mulțumesc liberalilor, dsar și tuturor votanților de derepta, precum și celor care nu cred într-un partid anume, dar își doresc o Românie normnală.
 • Lupta noastră nu este una de partid, azi am făcut un pas mare pentru ca România să nu mai fi eținută captivă
 • Acești ani au fost ani de luptă și de rezistență și am ținut piept împreună asalturilor PSD. Dacă nu ne-am fi opus, PSD ar fi destructurat statul de drept și parteneriatele noastre. România s-ar fi întors în anii 90 și poate, mai rău, nici nu am fi avut alegeri pentru că asta vrea PSD, dar noi i-am oprit.
 • De la europarlamentare românii au arătat că nu mai vor PSD, iar eliminarea guvernului Dăncilă a arătat și parlamentarilor PSD că nu mai pot face ce-și doresc. În acest punct, dați-mi voie o apreciere deosebită pentru munca depusă de guvernul liberal. Azi, votul a decurs într- ordine impecabilă,
 • Războiul cu PSD nu s-a încheiat. Mai avem un pas peste două săptămâni. Le spun celor care au fost în stradă împreună cu mine ca să apere statul de drept: veniți la vot pentru ca lupta noastră să nu fie în zadar, să înlăturați definitiv PSD de la putere.
 • Celor care nu mai doresc să le plece copiii și nepoții din țară, veniți la vot pentru că acum putem schimba lucrurile.
 • Celor din diaspora le spun să vină la vot pentru că pot face diferența
 • Votanților USR-PLUS care au avut un candidat bun le spun să construim un viitor împreună.
Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută