Aeronava Tarom care desfășura zborul București – Bruxelles a fost interceptată la o altitudine de 12.000 de metri deasupra Germaniei, imediat după ce piloții au pierdut contactul cu controlorii de zbor.

Aeronavele Eurofighter au fost trimise să intercepteze aeronava în apropiere de Frankfurt, la ora 09:04.

Site-ul avherald.com menționează că aeronavele militare au produs un boom sonic.

Sursa citată scrie că abia în momentul în care cele două aparate Eurofighter Typhoon au ajuns lângă avionul Tarom, echipajul a utilizat frecvența de urgență, care nu a fost monitorizată până atunci. Discuția cu piloții de vânătoare a arătat că piloții români au introdus frecvența greșită atunci când au intrat în spațiul aerian al Germaniei și de aceea nu au putut intra în legătură cu solul.

După rezolvarea incidentului, avioanele de luptă s-au retras la bază, iar aparatul de zbor al companiei Tarom și-a continuat zborul.

Cristian Blană, purtătorul de cuvânt al Tarom, a confirmat parțial situația. El a spus că a fost vorba de o mică întrerupere între comunicațiile dintre turnul de control și avion. El a mai precizat că nu are cunoștință ca aeronavele Forțelor Aeriene Germane să fi decolat pentru interceptarea avionului Tarom. „Este o știre cu potențial senzațional”, a declarat el.


CITEȘTE ȘI: Previziuni Urania pentru perioada 8 – 14 septembrie 2018. Venus va intra în zodia Scorpionului. Luna Nouă în Fecioară. Marte va intra în zodia Vărsătorului


FOTO: EPA