Ajutor de urgență de 25.000 de lei pentru fetița jandarmeriței ucise pe o trecere de pietoni din Suceava. Larisa este tot în comă

Consilierii suceveni au decis miercuri să aloce bani pentru Larisa, fetița de un an și opt luni a jandarmeriței lovite mortal de o mașină pe o trecere de pietoni din municipiul Suceava. Copila sa, aflată în cărucior, a fost rănită grav, fiind de aproape două luni în comă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că, deși nu este votat bugetul pentru 2019, a găsit soluția legală ca să aloce 25.000 de lei ca ajutor de urgență pentru micuța Larisa și speră ca aceștia să intre în contul tatălui fetiței până la sfârșitul săptămânii.

Larisa – Mihaela Airinei a fost rănită grav în accidentul produs în 14 noiembrie 2018, în care mama sa, ofițerul de jandarmi Irina Cristina Airinei, și-a pierdut viața.

Conform actelor medicale, fetița a fost transferată de la Spitalul Județean Suceava către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii M.S.Curie București cu politraumatism prin accident rutier, hemoragie subarahnoidiană, leziune axonală difuză, comă, contuzie pulmonară dreapta, contuzie hepatică, tetrapareză spastică, hiponatremie, fractură occipitală stânga liniară și fractură disjuncție sutură coronară stânga.

Din 7 decembrie 2018, fetița a fost transferată la Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii Doctor Nicolae Robănescu, din București, unde a fost din nou supusă unor investigații de specialitate și a primit îngrijiri medicale corespunzătoare. A fost externată în 20 decembrie cu paralizie cerebrală, tetraplegie spastică post TCC sever, encefalopatie post-traumatică și traheostomă, înregistrându-se o evoluție lent favorabilă cu minime ameliorări neurologice, potrivit expunerii de motive, semnată de primar.

Edilul mai spune că acest caz rămâne în atenția autorităților locale și a întregii comunități și crede că acest ajutor de urgență este necesar pentru a acoperi tratamentul medicamentos, cel de hrană specială care se administrează fetiței, precum și alte costuri de întreținere.

Potrivit primarului, de luni, fetița a fost internată din nou la un spital din București pentru investigații și tratament de specialitate, iar tatăl ei, Victor Maniliuc, este în permanență cu ea.

Polițiștii suceveni continuă cercetările în cazul cumplitului accident, iar șoferul acuzat de producerea acestuia, un tânăr de 26 de ani din localitatea Mitocu Dragomirnei, este în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, până în 13 ianuarie, când se va cere prelungirea mandatului de arest preventiv. În cazul în care instanța va aproba cererea de prelungire, atunci șoferul, Bogdan iulian Chetrariu, va fi dus în Penitenciarul Botoșani.

Citește și: VIDEO: Familia care de 45 de ani își caută copilul pierdut. „Mi-am cântărit merele. Când m-am întors, nu mai era”, își amintește mama lui Țiți

Mai multe articole