Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaţilor, propune ministrului Turismului, Bogdan Trif, să aibă în vedere o soluţie de acordare graduală a voucherelor de vacanţă, în mod echitabil, atât salariaţilor din mediul bugetar, cât şi celor din mediul privat, până la un anumit plafon al venitului.

Deputatul spune că sunt necesare măsuri de corecţie a normelor metodologice privind acordarea acestor tichete, în condiţiile în care situaţia actuală face ca un angajat în mediul privat, cu salariul minim pe economie, să contribuie prin taxele şi impozitele sale la acordarea unui voucher de vacanţă pentru un bugetar cu venit lunar de 10-20.000 lei.

Potrivit acestuia, s-ar putea corecta ‘o nedreptate, pentru că sprijinirea sectorului turistic autohton, prin bugetul public, trebuie să aibă drept co-beneficiari toţi românii, nu doar unii bugetari, de exemplu cei cu venituri mari şi foarte mari.

Tichetele de vacanţă, subliniază deputatul ALDE, trebuie să determine creşterea coeziunii în societate şi să asigure o deschidere a României turistice faţă de fiecare salariat român, indiferent de locul său de muncă.

„Există ministere cu bugete generoase, care şi-au permis acordarea voucherelor, şi există administraţii locale care nu şi-au permis acest lucru. A beneficia de voucher de vacanţă un bugetar cu un venit de 10-20.000 lei şi a nu beneficia un bugetar sau un angajat în mediul privat cu salariu minim pe economie este profund nedrept. Această abordare vine în contradicţie chiar cu ideile de bază ale programului: sprijinirea sectorului turistic naţional şi deschiderea României către toţi românii!”, a declarat Daniel Olteanu, care a menţionat că Guvernul trebuie să facă dovada responsabilităţii pe care o are faţă de toţi cetăţenii, prin acordarea tichetelor de vacanţă în mod echitabil, indiferent de locul de muncă.

Guvernul va acorda voucherele de vacanță și în 2019.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat în ședința de Guvern că, pentru sectorul turismului această măsură a avut efectele aşteptate și că a crescut cu 5% numărul unităţilor de cazare pentru care a fost solicitată clasificarea la Ministerul Turismului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Am decis menţinerea în anul 2019 a voucherelor de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei. Am luat această decizie având în vedere atât beneficiile economice, cât şi pe cele sociale. Peste 1,2 milioane de români beneficiază în acest an de vouchere de vacanţă şi sunt astfel încurajaţi să-şi petreacă concediul în ţară”, a spus Dăncilă.


Citește și: Povestea de groază a fetei care a reușit să scape de furia criminalei de la metrou. Magdalena Șerban a împins-o de trei ori în timp ce trenul intra în stație

Urmărește-ne pe Google News