Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > FOTO | Alianţa USR-PLUS a depus la BEC 500.000 de semnături, pentru alegerile europarlamentare. Cioloş: "Propunem românilor o adevărată alternativă politică"

FOTO | Alianţa USR-PLUS a depus la BEC 500.000 de semnături, pentru alegerile europarlamentare. Cioloş: „Propunem românilor o adevărată alternativă politică”

Alianţa USR-PLUS a depus, marţi, la Biroul Electoral Central, 500.000 de semnături, pentru participarea la alegerile europarlamentare din 26 mai.

„Astăzi facem un pas în plus pentru a scăpa România de hoţie şi de penali şi pentru a reîncepe drumul României spre Europa, spre democraţie adevărată şi spre bunăstare. Facem lucrul acesta cu ajutorul a peste 500.000 de români pe care i-am întâlnit în aceste ultime săptămâni mergând pe stradă peste tot în ţară. Cu ajutorul lor mergem astăzi înainte. (…) Am strâns peste 500.000 de semnături. Doar în Bucureşti au fost strânse peste 130.000 de semnături, în diaspora peste 22.000 de semnături – o cifră semnificativă dacă ne gândim la faptul că la ultimele alegeri europarlamentare au participat la vot circa 30.000 de români în diaspora. La Zalău, colegii noştri au strâns doar în oraş peste 6.000 de semnături”, a spus Dacian Cioloş, la BEC.

„Propunem românilor o adevărată alternativă politică”, a mai spus Dacian Cioloş, arătând că USR-PLUS are cea mai bună listă de candidaţi.

USR-PLUS spune că, în următoarele săptămâni, va prezenta prioritățile Alianței pentru Parlamentul European.

La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, a precizat că semnăturile sunt adunate ”de la oameni care vor o Românie fără penali şi fără hoţie”.

„Sunt 520.000 de oameni pe care putem construi încrederea şi speranţa pentru alegerile care vor urma. (…) Mergeţi la vot cu speranţa că (…) redevenim o ţară normală, europeană, o ţară de care putem să fim mândri şi în care să trăim cu mândrie. Suntem foarte siguri că România redevine statul acela european fără penali în funcţii publice”, a spus liderul USR.

Citeşte şi: Concediată din Direcția Piețe Sector 4 ”pentru că n-am vrut să mă înscriu în PSD”, Elena Lefter a câștigat procesul, dar ”m-au trimis la  Control, unde se face și teren, deși am scleroză multiplă!”

Foto: Dumitru Angelescu