MENIU CAUTĂ
08 Sep. 2017 11:08

Amenzi pentru cine scuipă pe jos, aruncă hârtii pe stradă și pune rufele la uscat. Orașul care vrea să impună respectarea manierelor

Distribuie

Autoritățile din Buzău vor să aplice amenzi pentru cine scuipă pe jos și aruncă hârtii pe stradă. Totodată, pasibili de sancțiuni sunt și cei care pun rufele la uscat în balcoane neînchise, care scutură covoare și care scriu pe fațada blocurilor. Toate acestea sunt prevăzute într-un regulament care urmează să fie dezbătut la următoarea ședință a Consiliului Local din Buzău.

Sancțiunile sunt prevăzute în Regulamentul privind măsuri edilitar- gospodăreşti, administrarea fondului locativ public şi privat şi alte măsuri pentru asigurarea ordinii şi curăţeniei în municipiul Buzău. Documentul, aflat în dezbatere, a fost publicat pe site-ul Primăriei Buzău şi urmează să fie supus votului Consiliului Local, în octombrie, informează Mediafax.ro.

Potrivit autorităților buzoiene, regulamentul a fost realizat pentru „instaurarea unui climat de bună convieţuire în municipiu'.

Amenzi pentru cine scuipă pe jos în Buzău. Ce alte sancțiuni sunt prevăzute în regulamentul ce urmează să fie votat

De pildă, oamenii vor fi obligați să nu mai întindă rufele la uscat în balcoane deschise sau în afara acestora. Totodată, ar putea primi amenzi dacă scutură covoare.

„Să nu amplaseze bătătoare de covoare în jurul imobilelor de locuit, să nu scuture covoare, să nu usuce rufe pe împrejmuire şi pe echipamentele amplasate în spaţiile de joacă (…) să nu întindă rufele spălate la uscat în balcoane deschise, pe suport în afara balcoanelor sau în jurul imobilelor de locuit', se arată în regulament.

Totodată, buzoienii sunt obligați să curețe periodic fațadele locuințelor și a altor construcții, dar și să le tencuiască și să le zugrăvească. Totodată, vor trebui să înlocuiască jhgeaburile și burlanele degradate.

Mai mult, cei care realizează grafitti trebuie să știe că noul regulamentar le-ar putea interzice scrisul sau desenul pe faţadele clădirilor sau statuilor.

„Să nu murdărească prin scriere sau desenare faţadele blocurilor, clădirile, gardurile, monumentele şi statuile de pe raza municipiului Buzău. Să ia măsuri de îndepărtare imediată a înscrisurilor cu caracter şovin sau obscen, a lozincilor de orice fel, a însemnelor cu caracter şovin şi fascist şi altele', se arată în documentul citat.

Cine nu respectă prevederile regulamentului riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei sau avertisment.

Cei care scuipă pe domeniul public sau aruncă hârti ar putea primi amenzi între 500 și 1.000 de lei.

Și agenții economici din Buzău vor avea noi obligații instituite prin regulament. Vor trebui să asigure repararea, spălarea geamurilor şi a vitrinelor, înlocuirea celor sparte, întreţinerea firmelor şi a faţadelor clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea, să efectueze şi să menţină curăţenia trotuarelor și să îndepărteze buruienile.

În 2012, Partidul Verde a cerut ca aruncarea gunoaielor în locuri nepermise să fie declarată infracțiune și să fie introdusă în Codul Penal.


Citește și Previziunile Uraniei pentru perioada 9-15 septembrie 2017


 

Loading...
Comentarii