Americanii nu vor destituirea lui Trump, arată un sondaj realizat recent

Sursa foto: EPA

Un sondaj realizat recent de Universitatea Quinnipiac  arată că majoritatea alegătorilor americani nu doresc ca lansarea procedurii de destituire a preşedintelui Donald Trump, scrie Xinhua citată de Agerpres.

Potrivit sondajului, 56% dintre alegătorii americani nu doresc ca Congresul să ia măsuri împotriva preşedintelui, în timp ce 36% susţin acest lucru. 'Alegătorii americani nu vor ca Congresul să-i spună preşedintelui Donald Trump: ‘Eşti destituit!', a spus Tim Malloy, unul dintre responsabilii sondajului.

În ceea ce priveşte alegerile pentru Camera Reprezentanţilor, 52% dintre alegătorii americani susţin candidaţii democraţi, faţă de 38% care au afirmat că ar vota candidaţii republicani.

Potrivit sondajului, 54% dintre americani afirmă că au o mai mare încredere în mass-media decât în Donald Trump în ceea ce priveşte prezentarea adevărului asupra unor chestiuni importante, faţă de 30% care cred contrariul. Alegătorii republicani au fost singurul grup care a afirmat că are mai multă încredere în Trump decât în mass-media.

Universitatea Quinnipiac a chestionat 1.038 de alegători la nivel naţional în perioada 6-9 septembrie, sondajul având o marjă de eroare de 3,7 puncte procentuale.

Discuțiile despre suspendarea președintelui sunt tot mai dese după ce fostul său avocat personal Michael Cohen a afirmat sub jurământ că a cumpărat, la solicitarea lui Donald Trump, tăcerea a două presupuse prostituate „pentru a influenţa alegerile' prezidenţiale din 2016.


Citește și: Lovitură dură primită de Ungaria! S-a votat activarea Articolului 7 din Tratatul UE, pentru „nerespectarea statului de drept'


Mai multe articole