Vanesa Aruna Dup este profesor documentarist titular la Centrul de Documentare şi Informare al Şcolii Gimnaziale Lupşa, după ce mai mulţi ani a lucrat ca profesor de religie titular la Grupul Şcolar “Dr. Lazăr Chirilă”, din Baia de Arieş. Femeia susţine că recent conducerea şcolii în care lucrează şi directorul Cristina Andreș ar fi decis să îi desfiinţeze abuziv postul începând cu anul şcolar următor şi de aceea a depus o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva acesteia.

„În urma cercetării penale pe care o veţi efectua să constataţi vinovăţia acesteia (directorul şcolii Cristina Andreş – n.r.) cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor personale care decurg din contractul individual de muncă (norma didactică de 18 ore) trafic de influenţă, şantaj ameninţare şi hărţuire la locul de muncă. De asemenea, solicit ca, cu ocazia cercetării penale, să constataţi săvârşirea de către făptuitori de acte şi fapte specifice infracţiunii de fals, uz de fals, fals în declaraţii, instigare la fals, instigare la mărturie mincinoasă, acte şi fapte săvârşite în calitatea funcţiei de director, pe care o deţine la şcoala Lupşa”, se arată în plângerea înaintată de Vanesa Aruna Dup

Susține că s-a îmbolnăvit de cancer din cauza hărţuirii la locul de muncă

Profesoara Vanesa Aruna Dup se plânge, totodată, că este hărţuită de directorul şcolii şi că din cauza acestei hărţuiri la locul de muncă s-ar fi îmbolnăvit de cancer. De aceea, femeia cere trimiterea în judecată a şefei sale pentru că ar fi săvârşit “cu vinovăţie” faptele penale de care o acuză.

“În acest context, prin referat să solicitaţi procurorului care va supraveghea ancheta, trimiterea acesteia în judecată în calitate de inculpată, pentru săvârşirea cu vinovăţie a faptelor penale sus menţionate”, se mai arată în plângere.

Cadrul didactic susţine, totodată, că din cauza hărţuirii la locul de muncă s-a îmbolnăvit de cancer şi îi cere directoarei şcolii 1 milion de euro daune morale.

„Totodată, înţeleg să mă constitui parte vătămată şi parte civilă, astfel încât partea reclamat să fie obligată la plata sumei de 1.000.000 euro -reprezentând daune morale iremediabile, pentru că din cauza hărţuirii acestei persoane la locul de muncă m-am îmbolnăvit de cancer iar în prezent mi-am pierdut și postul de profesor documentarist pe care eram titulară”, susţine Vanesa Aruna Dup.

Mai mult, dascălul susţine că intenţionează să depună o plângere similară împotriva inspectorului şcolar general Marcela Dărămuş.

Inspectoratul Şcolar susţine că nu a fost desfiinţat niciun post de dascăl

Contactaţi de Libertatea, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba susţin că la nivelul judeţului nu s-a desfiinţat niciun post de cadru didactic, şi nici măcar nu au fost primite proiectele şcolilor cu planurile de încadrare pentru noul an şcolar.

Ad placeholder
Reportaj într-o școală din Franța. Cum se descurcă elevii cu masca pe față și cum se folosește videoproiectorul în loc de “ieșitul la tablă”
Recomandări
Reportaj într-o școală din Franța. Cum se descurcă elevii cu masca pe față și cum se folosește videoproiectorul în loc de “ieșitul la tablă”

„Nu şcoala desfiinţează un centru de documentare şi informare sau o normă didactică. Ei pot să propună şi Inspectoratul Şcolar analizează. O astfel propunere nu a ajuns la Inspectoratul Şcolar, noi nu ştim de aşa ceva, nu am avizat aşa ceva. Doar începând de luni directorii de şcoli vin cu proiectul panului de încadrare pentru anul următor şcolar”, a afirmat şeful ISJ Alba, Marcela Dărămuş.

Dărămuş a mai spus că un centru de documentare şi informare dintr-o şcoală nu se poate desfiinţa doar pentru că ar vrea cineva să desfiinţeze o normă, iar o astfel de decizie trebuie bine fundamentată şi apoi analizată de ISJ.

„Chiar dacă prin absurd s-ar desfiinţa postul, doamna profesor este titular şi are dreptul să ocupe un alt post de titular”, a mai spus Marcea Dărămuş.

Directorul Şcolii Gimnaziale din Lupşa, Cristina Andreş, nu a putut fi contactat pentru a-şi preciza un punct de vedere privind acuzaţiile care i se aduc.

Un deputat susţine cazul profesoarei: Au scos-o pe amărâta asta, care nu e o piloasă

Cazul profesoarei din Apuseni a fost făcut public, vineri, de către deputatul Florin Roman, care susţine că totul este un abuz grav, iar astfel de abuzuri ar avea loc şi în alte şcoli din Apuseni.

“Am primit un memoriu la cabinetul parlamentr şi ştiu că există o plângere la DNA. Plângerea este împotriva doamnei director al şcolii şi vrea să o extindă şi împotriva doamnei Dărămuş (inspectorul şcolar general – n.r.) pentru că postul i-ar fi fost desfiinţat cu aprobarea acesteia. Ce s-a întâmplat de fapt. Femeia a fost lăsată şi fără normă şi fără postul de profesor documentarist şi în locul ei a fost adusă alta. Femeia de nervi şi de supărare susţine că s-a îmbolnăvit de cancer (…) Au scos-o pe amărâta asta, care nu e o piloasă, şi au venit şi au adus-o pe una de-a lor, cum în Apuseni se întâmplă foarte des”, susţine parlamentarul.

Florin Roman a spus că are şi alte sesizări din şcoli din Munţii Apuseni privind abuzurile unor directori asupra unor cadre didactice pe motiv că nu ar fi de aceeaşi culoare politică.

Ad placeholder

„În Apuseni dacă nu eşti în PSD ţi se reduce norma şi eşti dat la o parte”, mai spune Roman.

Citește și: Femeie scoasă din casă de gruparea ”Dama cu camelii”: ”Stau prin parcuri și biserici. Noroc că Dumnezeu a dat iarnă blândă”

De ce a s-a sfârșit abrupt cariera baschetbalistei Kovesi? Dezvăluiri făcute de fostul antrenor
PARTENERI - GSP.RO
De ce a s-a sfârșit abrupt cariera baschetbalistei Kovesi? Dezvăluiri făcute de fostul antrenor
Săraca! Ce a ajuns să facă pentru bani Viorica Dăncilă! Cum și-a BĂTUT JOC PSD de ea, după ce au forțat-o să demisioneze
PARTENERI - PLAYTECH
Săraca! Ce a ajuns să facă pentru bani Viorica Dăncilă! Cum și-a BĂTUT JOC PSD de ea, după ce au forțat-o să demisioneze
Horoscop 21 septembrie 2020. Capricornii au nevoie de răbdare pentru a putea ajunge la concluzii corecte
HOROSCOP
Horoscop 21 septembrie 2020. Capricornii au nevoie de răbdare pentru a putea ajunge la concluzii corecte
Trump a intrat peste o femeie în toaletă şi a agresat-o sexual. Ce fotografii a prezentat victima: ”L-am muşcat de limbă ca să scap”
Telekomsport
Trump a intrat peste o femeie în toaletă şi a agresat-o sexual. Ce fotografii a prezentat victima: ”L-am muşcat de limbă ca să scap”