ANM a emis o nouă avertizare METEO: Cod Galben de ninsori, viscol și polei

12 ianuarie 2017 13:17

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de ninsori, viscol și polei, valabilă în intarvalul 13 ianuarie, ora 05 – 14 ianuarie, ora 12.

COD GALBEN  de ninsori, viscol și polei

Interval de valabilitate: 13 ianuarie, ora 05 – 14 ianuarie, ora 12

Fenomene vizate: depuneri de polei, precipitaţii mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte;

În intervalul menţionat vor fi precipitaţii mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării şi vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20…25 l/mp.

Se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat şi Crişana, iar după-amiaza şi în Transilvania şi nordul Moldovei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.

În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat şi în regiunile intracarpatice.

Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70…80 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h şi trecător peste 70 km/h, se vor semnala şi în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului.

Notă: Pe arii restrânse precipitaţii slabe mixte, ce pot favoriza producerea de polei, se vor semnala sâmbătă (14 ianuarie) şi în restul teritoriului.

cod_galben_harta

ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 12 ianuarie, ora 13 – 13 ianuarie, ora 05

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, zăpadă spulberată;

În intervalul menţionat, la munte vântul va avea intensificări cu viteze de 60…70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi            (12 ianuarie) rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, sudice şi centrale, temporar cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată.

Începând din a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) va ninge în general slab cantitativ în zonele de munte şi local în regiunile intracarpatice.

Citește și; UPDATE. Autostrada Soarelui a fost deschisă în totalitate circulaţiei rutiere. Toate drumurile naționale sunt practicabile

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro