MENIU CAUTĂ

Aproape 10.000 de țestoase ascunse într-o casă din Madagascar

Distribuie

Aproape 10.000 de țestoase ascunse într-o casă din Madagascar, au fost descoperite de autoritățile care au fost atrase la acea locație de mirosul puternic. Țestoasele, dintre-o specie aflată pe cale de dispariție, urmau să fie vândute în China, scrie National Geographic.

Polițiștii care au ajuns la vila în care erau țestoasele povestesc că au fost îngriziți de scena peste care au dat. Țestoasele erau înghesuite pe podea, fără loc prea mult să se miște, erau slăbite și deshidratate.

Majoritatea animalelor saunt vii și se simt relativ bine, potrivit lui Na Aina Tiana Rakotoarisoa, un medic veterinar care se ocupă de acestea. Dar la o săptămână după descoperirea lor, 574 de țestoase au murit fie de deshidratare, fie din cuza infecțiilor.

Pe lângă 9.880 de țestoase vii, polițiștii au găsit și 180 de animale moarte.

Autoritățile arestat trei suspecți – doi bărbați și o femeie, proprietarul casei. Potrivit polițiștilor, în momentul în care au ajuns la vilă, bărbații erau pe punctul de a îngropa țestoasele moarte.

Capturarea țestoaselor din specia Astrochelys radiata din pădurile din Madagascar este ilegală și există și un tratat semnat de 182 de țări și Uniunea Europeană interzice comerțul comercial al acestora. Cu toate acestea, animalele sunt vizate din ce în ce mai mult de braconieri, care fie le vând local pentru carne, fie le vând în Asia de Sud-Est sau China, unde sunt vândute colecționarilor de reptile. Țestoasele a căror carapace are un efect de radiație sunt deosebit de apreciate datorită tiparelor complicate ale stelelor galbene de pe cochilia superioară.


Citește și: Ce avere a lăsat Avicii în urma lui. Moștenitorii săi vor fi foarte bogați


 

Comentarii