Ideea unui nou referendum a câștigat popularitate în ultimele luni în Regatul Unit. Celebrități, membri ai Partidului Laburist şi ai Partidului Verzilor au participat la marș, cerând organizarea unui al doilea referendum.

Mitingul a venit în contextul blocării negocierilor pentru Brexit dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie. De asemenea, protestul a avut loc şi în contextul unei tot mai mari diviziuni a clasei politice britanice cu privire la Brexit, relatează The Independent.

670.000 de protestatari anti-Brexit au manifestat la Londra cerând un nou referendum (Hepta)

Deși Theresa May susține că acordul încheiat între Londra și Bruxelles a trezit „un nou sentiment de optimism” pentru faza a doua a negocierilor, respectiv încheierea unui acord comercial între Londra și Bruxelles, un sondaj realizat recent de Parlamentul European arată că 53% dintre britanici nu ar mai vota acum o ieşire din UE.

„Permiteţi-mi să o spun clar şi răspicat: dacă se iveşte prilejul în Camera Comunelor, parlamentarii SNP (Partidul Naţional Scoţian) vor susţine o cerinţă a Peoples Vote care include opţiunea rămânerii în Uniunea Europeană”, a declarat într-un mesaj video de susţinere şefa guvernului scoţian Nicola Sturgeon, care a acuzat guvernul conservator al premierului britanic că a gestionat defectuos negocierile de „divorţ” cu UE.

Celebrități, membri ai Partidului Laburist şi ai Partidului Verzilor au participat la marș

La marş a luat parte şi Sadiq Khan, primarul Londrei şi totodată membru al Partidului Laburist.

„Minciunile, jumătăţile de adevăr şi înşelătoriile campaniei pentru referendum au fost exxpuse, și este clar că dorința populaţiei se schimbă. Nimeni nu a votat să iasă din Uniunea Europeană pentru a deveni mai sărac. Nimeni nu a votat pentru a le face viaţa mai dificilă copiilor şi nepoţilor noştri. Nimeni nu a votat pentru ca Serviciul de Sănătate Naţional să sufere. Şi nimeni nu a votat pentru dezordinea pe care acest Guvern a creat-o”, a precizat Sadiq Khan.

Sursă foto Hepta.


Românul care a revoluționat drepturile LGBT vrea în Parlamentul European. ”Să schimbăm și alte tradiții românești: violența domestică și statul patriarhal”


 

Urmărește-ne pe Google News