Prințul Mohammed bin Salman, moștenitorul tronului saudit, încearcă să reformeze dependența țării de petrol, ceea ce înseamnă că vrea să expandreze sectorul privat și împuternicirea femeilor, scrie Daily Mail.

Consiliul Modei Arabe de la Dubai a anunțat, luni, că ”Săptămâna Modei Arabe” va fi ținută la Riad în perioada 26 – 31 martie. O a doua ediție va fi organizată în luna octombrie. Evenimentul din martie va avea loc la Centrul Aepex, o clădire ecologică în formă de fagure de fagure de miere concepută de arhitectul cu origini Irakiene și Britanice, Zaha Hadid.

În luna decembrie a anului trecut, Consiliul Modei Arabe a anunțat deschiderea unui birou regional la Riad și a numit-o pe prințesa saudită Noura Bint Faisal Al-Saud președinte de onoare.

”Prima Săptămână a Modei Arabe la Riad va fi mai mult de decât un eveniment de talie mondială, este un catalizator. Credem că sectorul modei va duce la creșterea altor sectoare economice, precum turismul, ospitalitatea, călătoriile și schimburile economice”, a declarat Prințesa Noura într-un comunicat publicat pe site-ul consiliului.

CIȘTEȘTE ȘI: EXCLUSIV/ Elena Băsescu a rămas însărcinată în prima lună de relație. Și-a asumat povestea de dragoste după ce concepuseră bebelușul

Fiind listat ca un eveniment internațional, pe lângă Săptămânile Modei de la Paris și Milano, Săptămâna Modei Arabe oferă colecții ”vezi-acum-cumpără-acum” și pre-colecții.

Momentan nu s-a dezvăluit cine va participa la evenimentul din Riad și încă nu se știe dacă designerii se vor limita la creații modesete, în concordanță cu codul vestimentar strict din Arabia Saudită.

Regatul din Golf are unele dintre cele mai drastice restricții pentru femei, ele fiind nevoite să poarte, prin lege, o robă largă care să le ascundă corpurile în public.


VIDEO EXCLUSIV/Claudiu Bleonț, mărturisiri despre viața de tată. „Eu i-am făcut fiicei mele prima baie”


FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News