Mergi direct la conținut »
n arest, piromanul din București nu este vizitat și mănâncă e la cazan. Piromanul Nicolae Duțu merge sera prin București
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

EXCLUSIV / În arest, piromanul din București nu este vizitat și mănâncă de la cazan. Bărbatul a incendiat opt mașini și o ghenă de gunoi

De Cristian Burcioiu, . Ultimul update Miercuri, 11 aprilie 2018, 15:20

În cele câteva zile de când e clientul unei celule a Arestului Central al Poliției Capitalei, Nicolae Dițu, piromanul care a incendiat opt mașini și o ghenă de gunoi din București, nu a primit vizita nici unei rude și nici a vreunui amic. În aceste condiții, bărbatul în vârstă de 45 de ani arestat pentru 30 de zile pentru distrugere prin incendiere trebuie să se mulțumească cu meniul zilei de la cazan.

Ad placeholder

Nicolae Dițu le-a dat ceva bătăi de cap polițiștilor bucureșteni care au alergat după el vreo săptămână, însă le-a și băgat niște bani în buzunare pentru că ministrul Carmen Dan a decis să acorde, în cazul a trei dintre ei, niște măriri salariale. De cum a fost plasat într-una dintre celulele ”Beciului Domnesc” – arest modernizat după ultimele standarde europene -, piromanul din București s-a închis în el.

Stă cât e ziua de lungă cu ochii în tavan

”Nu comunică cu cei doi arestați alături de care împarte celula. Nu vorbește cu nimeni. Când nu mănâncă și când nu doarme, bărbatul stă cât e ziua de lungă cu ochii în tavan. Nu face altceva”, ne-au spus surse judiciare.

De cinci zile, piromanul e îmbrăcat cu aceleași haine

Nici nu prea ar avea ce să facă pentru că, în cele cinci zile de când e arestat, nimeni din familie sau dintre amici nu a venit la el la vizită cu pachet, iar bani să-și cumpere o carte sau un rebus nu are.

”De când a fost arestat e tot cu aceleași haine pe el. Are la el ce a apucat să-și ia când a fost luat de acasă. E normal, ca necăutat, să mănânce de la ghium (n.r. vasul metalic în care se servește mâncarea arestaților) ce e în meniul zilei. Nu face mofturi, nu ține vreun regim”, au adăugat sursele citate.

Va fi examinat de trei psihiatri de la IML ”Mina Minovici”

Piromanul este în așteptarea expertizei psihiatrice care va avea loc la Spitalul Penitenciar Jilava, acolo unde va fi transferat pentru o perioadă nedeterminată. Din comisia de specialiști care îl va evalua și care va da un verdict în ceea ce privește starea sa de sănătate mintală fac parte trei medici psihiatri de la IML ”Mina Minovici”.

A plasat focul sub mașini, în dreptul motoarelor

Nicolae Dițu se face vinovat de incendierea a opt autoturisme parcate pe străzi diferite din Sectorul 1 al Capitalei, dar și a unei ghene de gunoi distrusă de flăcări o dată cu izolația termică a blocului din vecinătate. Specialiștii au stabilit, după interpretarea urmelor lăsate de amprenta incendiului, că focul a fost pus sub mașini, în dreptul motoarelor.

Ad placeholder
Necunoscutul din topul celor mai bogați foști sportivi din lume, alături de Țiriac. Afacerea care i-a adus o avere de 600 de milioane de dolari
PARTENERI - GSP.RO
Necunoscutul din topul celor mai bogați foști sportivi din lume, alături de Țiriac. Afacerea care i-a adus o avere de 600 de milioane de dolari
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close