ARMATA 360° / Mergi la 4.000 de kilometri de România, într-un tur virtual al deșertului afgan. Soldații români se antrenează acolo cu muniție reală – VIDEO

Aproximativ 700 de militari români se află în permanență în baza aeriană Kandahar, ca parte a misiunii NATO Resolute Support. Vezi, în format 360°, cum arată poligonul din deșertul afgan, locul în care se antrenează cu muniție reală militarii, nu departe de o fostă bază a temuților teroriști Al Qaeda.  Militarii trag cu mitraliere de pe MRAP-uri, mașinile de luptă folosite în misiunile de luptă de acolo. În videoclipul 360° de mai jos veți descoperi și câteva detalii tehnice despre ele.

În același timp, veți putea merge într-un tur virtual al bazei aeriene NATO din Kandahar, una dintre cele mai mari din lume și locul în care stau militarii români.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/wuycMHo4Amc” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

Dacă aveți probleme cu vizionarea clipului 360°, accesați unul din link-urile de mai jos:

LINK 1

LINK 2

Mișcați ecranul telefonului mobil sau atingeți cu degetul pentru a putea vedea imaginea 360°. Dacă sunteți la un computer, explorați imaginea cu ajutorul mouse-ului. Pentru o experiența completă, folosiți ochelari VR.
Armata 360°, un proiect editorial în premieră, alături de Ministerul Apărării Naţionale
Conceptul de 360° dă impresia utilizatorului că se află chiar el acolo unde se întâmplă acțiunea. Cu ajutorul realității virtuale, ne propunem să vă ducem în interiorul poligoanelor militare, în tancuri, mașini de luptă, elicoptere , avioane, la bordul navelor militare şi chiar în adâncuri, alături de scafandrii militari. Dumneavoastră veți putea stabili, cu o simplă atingere a ecranului, ce vreţi să vedeţi într-un astfel de clip 360°.
Libertatea.ro este prima publicație din România care deschide o secțiune specială dedicată Realității Virtuale, iar Armata este prima instituție publică care intră într-un astfel de proiect.

Citește și:

Mai multe articole