PREMIERĂ/ Armata 360°. Detaliile unei ecluzări cu o navă militară la Porţile de Fier I. România, singura ţară cu nave de luptă pe Dunăre

Aţi văzut vreodată o ecluzare cu o navă pe Dunăre? Dacă nu, astăzi vă arătăm, în premieră, cum se face, într-o experienţă unică 360° !  Vă ducem chiar în interiorul ecluzei de la Porţile de Fier 1, şi nu cu un vaporaş, ci cu marina militară fluvială. România este singura ţară care are nave de luptă pe Dunăre. Noi am fost la bordul monitorului I. C. Brătianu. Are 92 de guri de foc, cântarește 5.000 de tone şi se poate deplasa cu o viteză maximă de 30 de kilometri pe oră.

Intrarea în ecluză a fost o provocare pentru echipaj. În interior se mai afla o barjă, aşa că veţi putea observa manevrele chirurgicale ale comandatului monitorului fluvial. Diferenţa de nivel pe Dunăre, la Porţile de Fier 1, a fost de aproximativ 10 metri. Ecluza s-a umplut cu apă în aproximativ 30 de minute.
Mișcați ecranul telefonului mobil sau atingeți cu degetul pentru a putea vedea imaginea 360°. Dacă sunteți la un computer, explorați imaginea cu ajutorul mouse-ului. Pentru o experiența completă, folosiți ochelari VR.

Armata 360°, un proiect editorial în premieră, alături de Ministerul Apărării Naţionale

Conceptul de 360° dă impresia utilizatorului că se află chiar el acolo unde se întâmplă acțiunea. Cu ajutorul realității virtuale, ne propunem să vă ducem în interiorul poligoanelor militare, în tancuri, mașini de luptă, elicoptere , avioane, la bordul navelor militare şi chiar în adâncuri, alături de scafandrii militari. Dumneavoastră veți putea stabili, cu o simplă atingere a ecranului, ce vreţi să vedeţi într-un astfel de clip 360°.
Libertatea.ro este prima publicație din România care deschide o secțiune specială dedicată Realității Virtuale, iar Armata este prima instituție publică care intră într-un astfel de proiect.

Citeşte şi :

Mai multe articole