Atenționare de călătorie în Bulgaria. Vreme rea și în Norvegia

11 ianuarie 2017 17:55 De: ,

Atenționare de călătorie în Bulgaria. Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei că se menține avertizarea meteo „cod galben” de vânt puternic și temperaturi scăzute începând de miercuri, care acoperă jumătatea de est a țării, mai exact regiunile Ruse, Razgrad, Silistra, Dobrich, Shumen, Sliven, Tărgoviște, Yambol, Burgas, Varna, Haskovo, Kardjanli.

Atenționare de călătorie în Bulgaria. MAE recomandă cu insistență șoferilor echiparea adecvată pentru iarnă a autovehiculelor. Informații actualizate cu privire la starea drumurilor din Bulgaria se pot obține de pe aplicația pentru telefoane mobile LIMA — www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției Executive Infrastructura Rutieră din Bulgaria — www.api.bg și în regim non-stop la telefon 0700 130 20, informează un comunicat al MAE, citat de AGERPRES.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia +359 2 9733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359 879 440 758, precizează MAE.

Atenționare de călătorie în Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Norvegiei că Institutul norvegian de Meteorologie a emis o avertizare meteo de vreme severă pentru perioada 11 – 13 ianuarie 2017 care vizează regiunile din sud-estul, sudul și vestul țării (Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Agder, Telemark, Buskerud, Rogaland, Hordaland și Sogn og Fjordane). Se așteaptă intensificări ale vântului în rafale ce pot depăși 80 km/oră, valuri de până la 5 metri înălțime în zonele costiere din sud-vest și vest, precum și o creștere importantă a nivelului mării.

Totodată, a fost emisă o avertizare de pericol de avalanșe de risc mare / considerabil și risc foarte mare (nivelul 3 și respectiv, nivelul 4 – maxim pe scala internațională de risc de avalanșă) pentru zone extinse din Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane și Nordland.

În toate regiunile menționate, circulația auto se va desfășura cu dificultate. Evoluția orară a avertizărilor meteorologice este prezentată pe web site-ul Institutului de Meteorologie al Norvegiei – http://www.yr.no.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viața!”.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro