Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia: Risc ridicat de incendiu pe șase insule

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia din cauza incendiilor

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe românii care vor să călătorească în Grecia că, începând de marți, 12 septembrie, există un risc ridicat de incendiu în insulele Chios, Samos, Ikaria, Rhodos, Kos şi Kalymnos.

Secretariatul General de Protecţie Civilă local avertizează că se menţine riscul ridicat de incendiu (nivel 4, pe o scara de la 1 la 5), se arată într-un comunicat al MAE.

Dacă vreți să planificați o călătorie sau dacă urmează să plecați în Grecia, e indicat să aflați detalii despre evoluția vremii accesând site-urile https://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html şi https://www.hnms.gr/emy/en/index_html.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

La începutul săptămânii, Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare pentru românii care urmează să călătorească în Rhodos deoarece există un risc ridicat de producere a incendiilor de vegetație.


Citește și VIDEO / Ştefan Diaconescu, condamnat în dosarul „Băneasa”: „Fiecare om are o soartă, probabil aşa mi-a fost scris”


Mai multe articole