Au făcut polițiștii exces de zel când i-au pus cătușe lui Ilie Năstase? Ce spun cititorii Libertatea

Au făcut polițiștii exces de zel când i-au pus cătușe lui Ilie Năstase? Este întrebarea care a stârnit controverse în rândul românilor după au aflat că Ilie Năstase a fost prins băut la volan și încătușat de polițiști. Unii dintre cititorii Libertatea.ro i-au luat apărarea lui Ilie Năstase, în timp ce alții cred că polițiștii au procedat corect, fiindcă nimeni nu e mai presus de lege.

Ilie Năstase a fost prins băut la volan, vineri dimineață, după ce a petrecut într-un restaurant din Parcul Herăstrău. Oprit pe Șoseaua Nordului, în apropierea Ambasadei Chinei, de un polițist de la Rutieră, Ilie Năstase nu a vrut să asculte ce îi cerea agentul și, fără să stea prea mult pe gânduri, a plecat mai departe cu mașina. Polițistul a plecat în urmărirea lui Năstase și a cerut ajutorul unui alt echipaj de la Rutieră, care a reușit să îl oprească după 200 de metri, blocând mașina fostului tenismen.

Oprit a doua oară, polițiștii de la Rutieră i-au cerut lui Ilie Năstase să se legitimeze și, pentru că mirosea a alcool, au vrut să îl testeze cu aparatul etilotest. Ilie Năstase a refuzat testarea și a devenit agresiv, moment în care polițiștii l-au imobilizat și l-au încătușat.

„E prima oară când mi se pun cătușele”, a spus Ilie Năstase, care a criticat practicile polițiștilor. Ilie Năstase îi acuză pe polițiști că l-au scos din mașină ”ca niște brute”, l-au trântit pe jos pentru a-l încătușa și l-au târât. ”Au fost puțini brutali cu mine, să mă trântească, la 72 de ani, cu fața în jos … mai ales că erau șase inși, cu trei mașini, una în fața mașinii mele, una în lateral și una în spate”, a spus fostul jucător de tenis.

Cozmin Gușă i-a luat apărarea lui Ilie Năstase, spunând că a fost vorba despre un comportament abuziv al polițiștilor.

Au procedat polițiștii corect în cazul încătușării lui Ilie Năstase?
  1. Da, atitudinea lui nu le-a dat polițiștilor de ales (100%, 6 Voturi)
  2. Nu, polițiștii au făcut exces de zel (0%, 0 Voturi)
Loading ...

În schimb, unii cititori ai Libertatea.ro cred că polițiștii au procedat corect.

„În străinătate, nu și-ar fi permis așa ceva. Mă bucur că și Poliția română s-a aliniat cu anumite reguli externe. Vă dați seama cât tupeu are acest individ dacă a continuat cu încălcarea legii”, a spus o cititoare Libertatea.ro.

„Poliția a procedat corect! Nimeni nu e mai presus de lege”, a scris Dumitru Leahu, cititor Libertatea.ro, pe Facebook.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flibertatea.ro%2Fvideos%2F10155681363440885%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

De cealaltă parte, sunt persoane care i-au luat apărarea lui Ilie Năstase și i-au criticat pe polițiști.

„Dar milițienii analfabeți care l-au oprit să învețe să respecte dreptul la intimitate al persoanei…”, e de părere un cititor Libertatea. „Păcat de cariera lui sportivă”, a mai precizat acesta”

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flibertatea.ro%2Fposts%2F10155681666385885&width=500″ width=”500″ height=”669″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>

Psihologul Libertatea susține că Ilie Năstase „suferă de un complex de superioritate


Citește și VIDEO / Nicholas Lupu, actorul român care joacă în „Mars1001”, cel mai futurist documentar de realitate virtuală. În film apare și fiul astronautului Neil Armstrong


Mai multe articole