MENIU CAUTĂ
10 Mar. 2018 18:47

Australia, Polonia și Japonia s-ar putea retrage de la Campionatul Mondial din Rusia

Distribuie

Australia, Polonia și Japoinia ar putea să boicoteze, alături de Anglia, Cupa Mondială de Fotbal din Rusia, dacă se află că țara lui Vladimir Putin a fost în spatele otrăvirii agentului dublu Serghei Skripal.

Guvernul britanic ia în calcul să interzică politicienilor Marii Britanii să participe la meciurile Campionatului Mindial sau chiar să retragă echipa Angliei din competiție, într-o mișcare care ar putea afecta Anglia și la următorul turneu mondial din 2022, ținut în Qatar.

'Un boicot al Cupei Mondiale este o opțiune serioasă', a spus o sursă din domeniul apărării Marii Britaniii pentru publicația The Times, citată de Daily Mail.

Echipa Angliei poate fi retrasă de la Campionatul Mondial de Fotbal, după otrăvirea spionului Sergei Skripal

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, amenință cu retragerea Angliei de la Cupa Mondială de Fotbal din Rusia.

Otrăvirea fostului spion Sergei Skripal într-un centru comercial din Salisbury, Marea Britanie, a declanșat reacții dure printre politicienii britanici. Boris Johnson spune că țara sa ia în calcul ca Anglia să nu participe la Campionatul Mondial în cazul în care implicarea Rusiei în incident este dovedită.

Într-un discurs din Camera Comunelor, Johnson a declarat: 'Cred că va trebui să avem o conversație serioasă despre relația cu Rusia. Va fi dificil să participăm la Cupa Mondială!'.

Campionatul Mondial va începe pe 14 iunie și se va încheia pe 15 iulie.

Johnson a descris Rusia drept o forță 'malignă și distructivă' și a anunțat că guvernul britanic va face tot ce este posibil pentru a-și proteja cetățenii.

Fostul spion rus Serghei Skripal a fost expus unei substanțe chimice. Este în stare gravă la spital

Un fost spion rus este în stare gravă în spital după ce a fost expus unei substanțe chimice. Alături de el, în Salisbury, sudul Angliei, se afla și o femeie care a fost rănită și ea.

Presa britanică scrie că cel spitalizat este Serghei Skripal, un fost colonel al serviciilor de informaţii militare ruse acuzat de spionaj în favoarea MI6. El a fost condamnat în 2006, în Rusia, la 13 ani de închisoare, dar a ajuns în Marea Britanie în urma unui schimb de prizonieri între Londra şi Washington.

Bărbatul ar fi fost intoxicat cu fentanyl, un puternic opioid, și se află în spital în stare critică', a indicat la rândul său poliţia din Wiltshire, fără a furniza identitatea, la fel şi femeia de 30 de ani care era cu el. Cuplul a fost găsit inconştient pe o bancă, într-un centru comercial din Salisbury.

Cele două persoane, despre care credem că se cunosc, nu prezentau nicio leziune vizibilă şi au fost transportate la spitalul din Salisbury', a declarat agentul de poliţie Craig Holden.

Conform BBC, Serghei Skripal a fost plătit cu 100.000 de dolari pentru a furniza MI6, serviciul britanic de informaţii, numele agenţilor ruşi prezenţi pe teritoriul Regatului Unit.


Cum s-au scurs 12 milioane de lei la primăriile din țară pe credite și lucrări aiurea

VIDEO/Fosta unitate militară în care au fost executați soții Ceaușescu va fi reamenajată. Un mall se va construi în apropiere

EXCLUSIV/ Buncărele incandescente, locul în care pompierii învață să 'citească' focul. Temperaturile depășesc, la antrenamente, 1.000 de grade Celsius

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 11 decembrie 2018
Loading...
Comentarii