Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Bărbat împins pe șinele metroului din New York de un tânăr cu probleme psihice

Bărbat împins pe șinele metroului din New York de un tânăr cu probleme psihice

Un bărbat împins pe șinele metroului din New York de un tânăr cu probleme psihice a murit la scurt timp după aceea din cauza unui stop cardiac, scrie New York Daily News.

Incidentul s-a produs în stația de metrou Jay St. / Metro Tech din Brooklyn, New York. Edward Cordero de 18 ani, un tânăr care este bipolar și a refuzat să-și ia medicamentele în ultima perioadă, l-a împins pe Jacinto Suarez, în vârstă de 65 de ani, pe linia de metrou.

Nu se știe exact cum a reușit bărbatul să iasă pe platformă, dacă s-a ridicat singur sau a fost ajutat de o persoană aflat în stație, dar la scurt timp după aceea a suferit un stop cardiac și a muritmai târziu în Spitalul Brooklyn.

„Tatăl meu nu a deranjat pe nimeni. Nu știu de ce i-ar face cineva asta. Se întorcea acasă când s-a întâmplat tragedia”, a declarat una dintre fiicele victimei, Tylenea Gonzalez, 34 de ani. Suarez avea 10 copii și 13 nepoți.

Incidentul de la metroul din New York a creat panică în rândul călătorilor. ”Toată lumea țipa și am început să alergăm. Aș fi putut fi eu cel împins „, a spus Jai Epperson, 22 de ani.

Edward Cordero, în vârstă de 18 ani, a fost arestat și dus la un spital pentru o expertiză psihiatrică.

Familia tânărului povestește că acesta era bipolar și că în ultima perioadă nu și-a mai luat medicamentele. Era foarte agresiv și teroriza membrii familiei. Sora lui a povestit că zilele trecute tânărul a omoât pisica familiei cu un ornament luat din pomul de Crăciun.

Surse din poliție au declarat că Cordero se plângea de Dumnezeu, de rai și de iad și de lupta dintre bine și rău când l-a atacat pe Suarez.

Deocamdată Cordero este acuzat de asalt, dar dacă autopsia determină că atacul de cord al lui Suarez a fost cauzat de atac, el ar putea să se confrunte și cu acuzații de omor.

În urmă cu o lună, în București, o tânără și-a pierdut viața după ce a fost împinsă în fața metroului în stația de la Dristor, de o femeie cu probleme psihice.


Citșete și: EXCLUSIV/Adevărul din spatele plecării lui Răzvan Ciobanu de la „Bravo, ai stil”. A fost avertizat încă din sezonul trecut


Foto: nydailynews.com