Bărbații care au bătut un bătrân într-un pasaj din Brașov și-au primit pedeapsa. Ce a decis instanța

Bărbații care au bătut un bătrân într-un pasaj din Brașov au fost condamnați la închisoare

Cei doi tineri care au bătut cu sălbăticie un bătrân într-un pasaj din Brașov au fost condamnați la închisoare, în primă, instanță, fără acord de recunoaștere. Magistrații Tribunalului Brașov au respins cererile inculpaților pentru schimbarea încadrării juridice a faptelor.

Adrian Ceplinsche a primit șase ani, o lună și 10 zile de închisoare, pentru tentativă la omor și port fără drept de obiecte periculoase (briceag). De asemenea, instanța a dispus ca tânărului să îi fie interzise mai multe drepturi pe o durată de cinci ani, printre care dreptul de a fi ales în funcții publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme.

Potrivit Mytex, celălalt inculpat, Mihai Constantin Mircea, a fost condamnat la cinci ani de închisoare și cinci ani interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor.

Adrian Ceplinsche și Mihai Constantin Mircea
sursă foto: Facebook / spynews

Pe de altă parte, cei doi tineri au fost achitați pentru tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Bărbații pot ataca decizia instanței prin apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

În plus, instanța a stabilit că tinerii trebuie să plătească, în solidar, suma de 10.584 lei către Spitalul de Urgență Brașov, reprezentând costul îngrijilor medicale acordate victimei.

De asemenea, bătrânul bătut va primi daune morale în valoare de 5.000 de euro.

În aprilie, procurorii au schimbat încadrarea juridică a faptei din noaptea de 30 spre 31 martie „reținute în sarcina inculpaților Ceplinsche Adrian şi Mircea Mihai Constantin, din infracțiunea de «lovire sau alte violenţe» în infracţiunea de «tentativă la omor»”.

Anchetatorii au stabilit că cei doi indivizi l-au agresat pe Dumitru Neculai în pasajul Rainbow de pe bd. Victoriei din Brașov, „prevăzând posibilitatea suprimării vieții acestuia, pe care nu au urmărit-o, dar au acceptat-o”.

Medicul Vasi Rădulescu a demarat o campanie prin care să-l ajute pe bătrânul snopit în bătaie de cei doi tineri.

sursă foto: Mytex


Citește și Secretele Colectiv: În timp ce marii arși au fost lăsați acasă, în primul avion a fost îmbarcat un ziarist fără răni grave, afectat doar pe mâini, cu recomandarea „continuarea tratamentului și kinetoterapie”!


Mai multe articole