De Daniel Conțescu,

Libertatea a descoperit că pe statele de plată ale instituției figurează și fiul cel mic al lui Anghel Iordănescu, Alexandru. Mezinul lui “Tata Puiu” nu are studii de specialitate și nici cea mai mică experiență în domeniu.

Este de notorietate relația de prietenie – și nu numai – dintre familiile Oprea și Iordănescu.

Ascensiunea în politică a lui Anghel Iordănescu, culminând cu intrarea sa în Parlamentul României, se leagă de numele lui Oprea și de partidul acestuia, UNPR. Iar pe vremea când era ministru al apărării, Oprea i-a acordat grade “fără număr” lui Iordănescu, care acum e general.

Anghel Iordănescu și Gabriel Oprea, într-o conferință de presă susținută luna aprilie,
la Iași. Foto: Agerpres

Cele două familii au afaceri comune și multă vreme au împărțit același duplex, în cartierul bucureștean Drumul Sării. Între timp, Gabriel Oprea și-a închiriat partea de locuință unei grădinițe private.

Petrec timp împreună, merg în vacanțe și, iată, cea mai recentă similitudine, Gabriel Oprea și Anghel Iordănescu au băieții angajați la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Oprea junior, organizator evenimente în timpul Președinției României la Consiliul UE

G4media a dezvăluit, zilele trecute, că fiul fostului vicepremier Gabriel Oprea a fost angajat pe furiș, în lunile mai și iunie, la Ministerul Agriculturii, alegere făcută de tatăl său ca metodă de reeducare, în speranța că tânărul Gabriel Marin, în vârstă 23 de ani, se va maturiza!

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

La începutul anului, el mai încercase să se angajeze la același minister, dar după ce presa a relatat despre tentativa lui Oprea jr, concursul a fost anulat, iar postul, blocat.

Gabriel Marin Oprea | Inquam Photos / Octav Ganea

“În perioada 1 mai – 1 iulie 2019, domnul Gabriel Marin Oprea a fost angajat temporar al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, îndeplinind activități specifice privind organizarea de evenimente pe perioada asigurării de către România a Președinției Consiliului UE și implementarea strategiei de organizare comună a pieței, conform regulamentelor europene și cadrului legislativ național”, au declarat surse din minister.

Ce s-a întâmplat la 6:19 dimineața la petrecerea de nuntă a Teodorei Becali. A apărut filmarea
Recomandări

Ce s-a întâmplat la 6:19 dimineața la petrecerea de nuntă a Teodorei Becali. A apărut filmarea

Iordănescu junior, consilier la unitatea pentru pregătirea „consiliului Președinției UE”

În cazul lui Alexandru, 25 de ani, fiul fostului selecționer al naționalei, lucrurile au mers mai lin. Un post de „consilier afaceri europene la Unitatea pentru pregătirea Consiliului Președinției UE” a fost ocupat, încă din septembrie 2018, de juniorul Iordănescu. Admiterea a fost făcută în baza unui concurs desfășurat în două etape, probă scrisă și probă orală.

Anghel și Alexandru Iordănescu

Alexandru a primit 52 de puncte la proba scrisă (punctajul maxim obținut de un candidat la același concurs a fost de 86 de puncte), dar s-a descurcat excelent la proba orală, constând dintr-un interviu: a fost punctat cu 95 (din 100 de puncte). Notele i-au oferit o medie rezonabilă, de 73,5 puncte, astfel că s-a alăturat echipei din “Serviciul Suport Tehnic pentru Grupurile de Lucru”.

Soția lui Gigi Becali, impecabilă la nunta fiicei, Teodora. Apariție de vis!
Recomandări

Soția lui Gigi Becali, impecabilă la nunta fiicei, Teodora. Apariție de vis!

Continuitate în activitate

Cu două luni înainte ca România să încheie mandatul la Președinția rotativă a Consiliului UE – moment în care departamentul înființat exact pentru această perioadă nu-și mai justifica existența -, la Ministerul Agriculturii are loc un nou concurs de recrutare: pentru un post de consilier debutant la Autoritatea Competentă pentru Acreditarea Agențiilor de Plăți.

Alexandru Iordănescu se înscrie, trece de proba scrisă cu 65 de puncte, rămâne în cursă alături de o contracandidată, dar pe care o surclasează la interviu.

Alexandru Iordănescu Foto: Facebook

Rezultatele au fost afișate pe 2 iulie, la sediul Ministerului Agriculturii. Până în acest moment, Alexandru Iordănescu nu a depus, conform legii privind integritatea în exercitarea funcțiilor publice, o declarație de avere.

Pentru lămuriri suplimentare despre postul ocupat de Alexandru Iordănescu și experianța acestuia în domeniu, Libertatea a adresat un set de întrebări ministerului, dar încă nu a primit răspunsul instituției.

Nici Anghel Iordănescu nu a oferit ziarului nostru o declarație.

O încercare cu fotbalul, alta cu teologia


Anghel Iordănescu nu mai antrenează din 2016, când a participat cu naționala României la Campionatul European de fotbal din Franța. Fostul selecționer are trei băieți (Edward, Andrei și Alexandru) și o fată (Maria).

Primul și ultimul dintre băieți au jucat fotbal. Alexandru și-a încercat norocul la FCSB în septembrie 2016, fiind dat afară o săptămână mai târziu, iar ultimul a luat-o pe calea credinței, absolvind Teologia. Alexandru și-a încercat norocul la alte echipe mici, Metaloglobus și Chiajna II, dar nu s-a impus. În 2016, a condus galeria României la Euro.

Edy Iordănescu antrenează în Liga 1, la formația Gaz Metan Mediaș.

Gigi Becali, dar de nuntă extravagant la nunta fiicei. Incredibil câți bani le-a dat mirilor! VIDEO
GSP.RO

Gigi Becali, dar de nuntă extravagant la nunta fiicei. Incredibil câți bani le-a dat mirilor! VIDEO

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense
HOROSCOP

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense